Berichten via de datingsite of via je gewoon mailadres?

Deze week belde een single tijdens de coachuren met de vraag waarom hij niet gewoon zijn mailadres zou geven aan de contacten die hij via de datingsite had. Dat was toch veel eenvoudiger, vond hij. Als voordelen gaf hij aan dat je Je onbeperkter kon schrijven en niet telkens moest inloggen. Inderdaad, twee grote voordelen. Maar hij niet echt aan de gevolgen van het vrijgeven van zijn mailadres gedacht.

Zijn daar dan nadelen aan verbonden?

Nadelen is misschien wel een groot woord. Het is alleszins zo dat je berichten via de datingwebsite blijven zorgen voor anonimiteit. Bij datingsite PARSHIP wordt zelfs je echte naam niet vermeld en hoef je dus niet te vrezen dat de persoon waarmee je contact hebt, zomaar te weten komt wie je bent als je dat niet wil. Niet dat je elk contact moet wantrouwen, dat zou eerder nefast zijn voor de fijne contacten die je hebt. Toch moet je er in het begin rekening mee houden dat je niet weet wie de ander is. Zo voorkom je dat de single waarmee je berichten uitwisselt plots op zijn facebookpagina het hele relaas van jullie conversatie met jouw naam en toenaam kan plaatsen.

Ook wanneer je een contact niet meer leuk vindt, is het stoppen met berichten sturen via een datingsite eenvoudiger. Je zendt een beleefde ‘nee, dankjewel geen interesse’ -mail en kan voor de rest de andere gewoon negeren. Ik hoef je niet te vertellen dat dit soms iets moeilijk wordt wanneer de ander wel je echte mailadres kent en dus ook je naam of zelfs de firma waarvoor je werkt.

Dat kan je uiteraard vermijden door een mailadres aan te maken dat je alleen gebruikt om te daten, met een nickname of fictieve naam. dat is vrij eenvoudig, maar kost weer wat tijd en welke meerwaarde heeft het dan, nog in vergelijking met het berichten sturen via de website.

Het voordeel van je eigen mailadres te geven is uiteraard dat je makkelijker foto’s kan versturen of filmpjes kan uitwisselen. Verder is je gewone mailadres vaak makkelijker bereikbaar en kan je bijvoorbeeld op je werk niet ‘betrapt’ worden dat je aan het daten bent omdat je niet telkens moet inloggen op de datingsite.

Verder lijkt het me dat het uitwisselen van jullie echte mailadressen een volgende stap is. Je laat dan iemand iets meer toe in je persoonlijk leven en dat is niet alleen een teken dat je iemand leuk vindt, maar ook vertrouwt. Vanaf nu is het minder ‘vrijblijvend’ en ben je echt aan een relatie, liefde of vriendschap, aan het bouwen. De fase van flirten en jezelf verkopen stopt hier meestal en wordt een fase van persoonlijkere mails. Een nieuwe stap en diepere dimensie dus.

This entry was posted in Andere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *