Na het mailen, een eerste telefoontje.

Je hebt al berichten verstuurd via de datingsite. Dan werd het al wat persoonlijker en hebben jullie je mailadres uitgewisseld. Mailtjes over en weer, wat foto’s,… Maak je een eerste afspraakje via mail of wil je de andere toch eerst horen?

 

De meeste singles geven aan dat ze hun date eerst willen horen vooraleer ze zich naar de eerste date begeven. Een stem kan ook zoveel meer zeggen. Heel wat onderzoek heeft uitgelegd dat mensen wel degelijk een verband zoeken tussen een stem en de kwaliteiten van een toekomstige partner. Zo zouden vrouwen in het algemeen wegsmelten voor lage monotome mannen stemmen en zijn mannen niet ongevoelig voor een zwoele vrouwenstem.

Maar wat als telefoneren nu niet je sterkste kant is?

Sommige singles geven aan dat ze erg zenuwachtig zijn wanneer ze moeten telefoneren met een voor hen nog ‘vreemd’ iemand. Het helpt je natuurlijk wel wat als je je telefoontje een beetje voorbereid. Zo kan je er best voor zorgen dat je alleen bent en rustig bent. Bellen vanop een overvolle bureau met tien deadlines, is geen goed idee.

Wanneer je schrik hebt voor stiltes kan je enkele onderwerpen uit zijn/haar profiel op een blad papier opschrijven en bij je leggen wanneer je gaat telefoneren. Zo kan je makkelijk een nieuw onderwerp naar voor brengen wanneer er een stilte valt.

Vergeet ook niet dat het maar een eerste telefoontje is. Je hoeft de ander uiteraard geen uren te entertainen. Gebruik het eerste telefoontje om een eerste date vast te leggen. Wanneeer je vooraf al wat voorstelen voor die eerste date hebt opgezocht, val je niet stil wanneer je eerste voorstel wordt afgewezen.

Je kan ook wat ademhalingsoefeningen doen net voor je gaat telefoneren. De buikademhaling zorgt ervoor dat je iets rustiger wordt. Haal drie tellen in via je neus en adem vijf tellen uit via je mond. Je zal merken dat je hartslag naar beneden gaat.

Doe je vooral niet anders voor dan je bent. Te enthousiast reageren op alles of puur uit zenuwachtigheid een hele monoloog afsteken is niet nodig.  Zeg gewoon eerlijk dat je niet zo een goede beller bent. Wanneer je je afspraak hebt vastgelegd, sluit je natuurlijk niet af zonder te bevestigen aan de ander dat je uitkijkt naar jullie eerste date!

This entry was posted in Andere and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *