Waar o waar?

Waar moet zo een eerste date plaatsvinden ? Heel wat singles denken zich suf over de plaats waar hun eerste date moet doorgaan. ze schuimen het internet af op zoek naar het juiste koffiehuis, het perfecte restaurantje, … Allemaal wel leuk, maar het werkt niet als je daardoor alleen maar meer gestresseerd wordt.

Er zijn een aantal simpele basisregels.

De eerste regel over de plaats waar je eerste date gaat doorgaan, is dat je nooit op een afgelegen plaats afspreekt. Afspreken in een bos, een parkeergarage,… is gewoon geen veilige plaats om af te spreken met iemand die je niet kent. Kies voor de eerste keer zowieso voor een publieke plaats.

Een tweede algemene regel is dat je de eerste keer nooit thuis afspreekt. Ook deze regel is enkel en alleen gebaseerd op je veiligheid. Ookal weet je date waar je woont, kies er toch voor om niet thuis af te spreken. Als je na je date toch samen thuis belandt, kan dat alleen maar fijn worden.

Een derde regel, die ik tot in der treure herhaal, is dat je de eerste keer nooit voor een lange tijd afspreekt. Kies voor een eerste date niet dadelijk voor een zevengangendiner die minstens vijf uur nodig heeft. Kies voor een broodje onder de middagpauze, een koffie na het werk,… Is het leuk, kan je de koffie laten uitlopen of kan je tijdens het broodje ineens voor diezelfde avond een afspraak maken.

En dan geen ‘waar date ik de eerste keer- regel, maar wel een belangrijk iets om mee te nemen bij een eerste date: verwacht niets. Het enige waar je op kan hopen is dat je date je tenminste een aantal leuke uren heeft opgebracht. En dat die uren een begin kunnen zijn van heel wat dagen, weken, maanden en jaren.

This entry was posted in Andere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *