Jouw foto bij je profiel.

Laat ons maar gewoon zeggen hoe het is: echt knappe mensen moeten niet veel doen. Die hebben heel wat voordelen: meestal worden zij overstelpt met berichtjes, zelfs als ze hun profiel maar half invullen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat knap zijn je altijd net dat ietsje meer geeft. Wist je bijvoorbeeld dat knappe mensen minder lang moeten wachten om geholpen te worden in een winkel? Dat ze sneller een job vinden en vaak ook nog eens beter betaald worden voor die job? Dat ze sneller een partner vinden en dus veel minder tijd in hun leven doorbrengen als single?  Tot zo ver de statistieken.  Dus als je knap bent, is het enige wat je moet doen een goede foto op je profiel plaatsen en wachten op de overvolle inbox. Makkelijk toch?

De meeste mensen in het echte en in het virtuele leven zijn gemiddeld knap. Ze spatten er niet boven uit maar zien er wel goed uit, leuk uit, hebben mooie ogen, een lieve lach, leuk kapsel, toffe baardsnit,… Met een foto alleen zonder enige profielinhoud, zal het niet lukken. Mensen willen meer weten. Hoeft niet gezegd dat wat humor werkt.

Maar welke foto zet je dan bij je profiel? Kies alleszins een foto waar je op zijn minst ‘goed’ op staat. Wanneer je een aantal goede vrienden hebt, selecteer dan zelf eerst vijf foto’s en leg die voor. Laat hen kiezen op welke foto je er het best uitziet.

Een profiel aanmaken kan natuurlijk ook een aanleiding zijn om eens nieuwe foto’s van jezelf te maken. En mag je dan een loopje nemen met de werkelijkheid? Je kan uiteraard je buik intrekken of je huid wat gaver schminken. Die wallen onder je ogen fotoshoppen we wel weg, net als die puist op je kin. Dat is een beetje vals spelen, maar valt nog binnen de lijnen.

Net zoals je weet dat wat goede lichtinval en de juiste compositie je foto ook al een stuk aantrekkelijker maakt. Wat niet wil zeggen dat je 30 kg weg mag fotoshoppen of dat je een foto van 10 jaar geleden toen je wel nog haar had, er op mag plaatsen. Dan gaat je date zich alleen maar belazerd voelen na de eerste ontmoeting.

This entry was posted in Andere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *