Moet ik wel een foto van mezelf bij mijn profiel zetten?

Iemand die het vorige blogstukje had gelezen vroeg zich af of hij überhaupt wel een foto moest zetten bij zijn profiel. Hij vond het maar een raar idee dat de hele wereld kon zien dat hij op een datingsite stond.

Wel… het antwoord is eigenlijk heel simpel: je moet niets. Mààr… als je wil dat er meer mensen kijken naar je profiel en je dus meer kansen krijgt om de man/vrouw van je leven te vinden, kan ik je alleen maar aanraden van het wel te doen. Heel wat datingsites hebben al onderzoek zoek gedaan in hun eigen database hierover. Ze zijn het unaniem eens: profielen mét foto hebben acht tot bijna twintig keer mee kans op succes!

Dus,…niet meer twijfelen: een foto brengt je sneller en met verhoogde kans bij de nieuwe liefde van je leven. Toch moet je niet zomaar elke foto op het net gooien. Even kort de do’s and don’t oplijsten.

DOEN!

Als je al even op een datingsite zit, dan heb je vast al gemerkt dat andere singls schrijven dat ze je zonder foto geen reactie geven of dat ze expliciet naar een foto vragen. Een foto plaatsen is dus de eerst ‘do’ van het lijstje.

Zet een foto bij je profiel die je zelf ook leuk vindt. Misschien ligt je haar niet perfect, maar je straalt en dat is waar andere singles naar op zoek zijn.

Als je geen goede foto hebt, schakel vrienden of een fotograaf in om enkele goede foto’s van jezelf te maken. Heel erg veel moeite kost het niet en het is toch ook gewoon leuk dat je wat deftig beeldmateriaal van jezelf hebt liggen, niet?

Een beetje moeite doen, mag zeker. Je foto is je eigen advertentiepagina. En bij een advertentie moet ook eerst het beeld je aanspreken vooraleer je de lettertjes gaat lezen.

NIET DOEN

Jij bent diegene die aan het daten is, dus niet nonkel Jos en tante Frieda van op het laatste familiefeest. Zorg ervoor dat je alleen staat op een foto. Dan is er geen vergissing mogelijk. Hoeft niet gezegd te worden dat je kinderen niet bij op de foto mogen. Ze zijn uiteraard ontzettend belangrijk, maar jij bent diegene die op zoek bent naar een nieuwe partner. Je kinderen zal je date later nog leren kennen. Eerst moet hij/zij jou leuk vinden.

Een foto gemaakt met je gsm of je webcam zijn vaak van minder goede kwaliteit. Ga voor beter.

Poses aannemen of bewerkte foto’s slaan niet aan. Mensen willen gewoon zien hoe jij er uitziet en niet een stukje van je oog of een tandpastaglimlachje.

Ga ook niet voor het ander uiterste, waar je geen rekening houdt met hoe je er uit ziet. Zorgen dat je haren goed liggen, wat schminck en leuke kleren mag uiteraard. Kies ook voor een neutrale achtergrond die toch genoeg warmte uitstraalt.

Foto’s van jezelf met blote buik, drinkend, half zat,… zal er ook voor zorgen dat je dat soort van singles gaat aantrekken. Ben je op zoek naar een serieuze relatie met een serieuze man/vrouw, zorg er dan ook voor dat je op je eigen foto er ook minstens zo uitziet.

 

 

This entry was posted in Andere and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *