Mooie foto’s van mooie mensen

Genoeg onderzoeken die beweren dat mooie mensen het makkelijker hebben. Toch blijkt dat in het zoeken naar een levenspartner niet altijd zo te zijn. Zeker niet wanneer je niet gewoon ‘tais toi et sois belle’ wilt zijn.

 

Mooie mensen hebben het makkelijker in het leven, zeggen veel onderzoeken. Niet alleen als kind hebben ze meer voordelen. Zo zouden mooie kinderen meer fouten mogen maken op school, hebben ze meer vriendjes en worden minder snel gestraft. Mooi meegenomen, maar hierdoor gaan ze een aantal karaktereigenschappen minder snel ontwikkelen. Ze leren minder goed om hard te moeten werken, kunnen minder goed om met frustraties, nemen vaker een loopje met eerlijkheid en ontwikkelen minder loyauteit. Net omdat ze beschikken over een ruim netwerk dat bij hen wil zijn, moeten ze minder moeite doen voor (vriendschaps-)relaties.

Wanneer ze overgaan naar het aangaan van een hechte en serieuze relatie komen ze hierdoor al wel eens in de problemen.

Mooie mensen hebben het nadeel dat ze heel aantrekkelijk zijn voor veel andere mensen, maar daarom niet altijd de juiste. Ze krijgen het meeste aandacht van mouwvegers, slijmballen en mensen die hun schoonheid willen laten afstralen op zichzelf en daardoor willen stijgen op de sociale ladder. Dat zijn niet altijd de mensen waarmee je in relatie wil gaan. Mooie mensen worden dus aan de ene kant te veel bewonderd, aan de andere kant worden ze vaak ook genegeerd door een hele groep, vaak hoger intelligente mensen. Die gaan nog steeds van de mythe uit ‘schoon van buiten, maar dom/lelijk van binnen’. Voor deze groep mensen moeten mooie mensen zich extra gaan bewijzen, extra aantonen dat ze wel genoeg hersenen in hun hoofd hebben zitten.

Het is voor deze mooie mensen die ook nog eens mooi aan de binnenkant niet makkelijk om een nieuwe relatie aan te gaan. Dus ook zij zoeken wel eens via een datingsite naar een nieuwe partner. Er bestaat een website, speciaal voor mooie mensen (en als tegenreactie, ook een voor lelijke mensen). maar niet iedereen wil zich zo profileren.

Wanneer deze mooie mensen toch via een gewone datingsite een partner zoeken, stuiten ze op een aantal moeilijkheden. Hun foto’s vallen onmiddelijk op.  Ze zien er zo mooi uit, en hebben vaak ook mooie foto’s van zichzelf. Te mooi om waar te zijn, denken andere leden van de website en zo wordt hun profiel als fake beschouwd. Dat probleem ervaren echt knappe mensen ook in het gewone leven. Vraag maar eens aan een model of ze veel aandacht krijgt van mannen en ze zal je zeggen dat ze eerder het idee heeft dat ze net genegeerd wordt door de mannen waar zij net interesse voor heeft. Schoonheid intimideert en wordt nu eenmaal als ene bedreiging bekeken. De meeste mensen voelen zich gewoon beter bij ‘thé girl next door’, omdat ze zelf ook tot die categorie behoren.

Het advies voor heel mooie mensen die zich op een datingsite begeven is eenvoudig: zet niet je professioneel getrokken foto’s allemaal op de site. Kies er eentje uit, maar zet er evengoed dagdagelijkse foto’s bij. Verder is voor mooie mensen het enorm belangrijk om goede profielteksten te schrijven, waardoor de andere singles kunnen zien dat er achter dat leuke snoetje en goddelijk lichaam, ook nog een stel hersenen zit.

This entry was posted in Andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *