Bestaan ze? Foute partners? (deel vijf)

Bestaan ze… foute partners?  Denk je soms wel eens dat je altijd op de verkeerde valt?  Dat je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk alleen maar pijn en verdriet brengt? En merk je dat je elke keer opnieuw voor zo iemand kiest?

Na het lezen van het Monsterverbond, een boek van Carolien Roodvonck, kon ik het niet laten om jullie de zeven foute partnertypes mee te geven.

Vandaag type 5: de partner die niet vies is van geweld

Deze partner gebruikt geweld, soms fysiek, dan weer psychisch.

 Je partner beseft dat het niet juist is, krijgt spijt, weent en wordt vervolgens helemaal rustig en stil. Je partner zegt dat jij hem of haar zo ver drijft. Dat hij of zij zoveel van je houdt en zoveel schrik heeft om je kwijt te raken dat je partner uit frustratie, uit schrik of uit angst zich zo gewelddadig gedraagt. Deze partner is superlief wanneer hij niet geweldadig is, overlaadt je met complimentjes, juicht je de hoogte in. Maar iets heel klein kan je partner doen omslaan naar die zwarte kant van zichzelf. Toch belooft je partner je telkens weer dat het de laatste keer was, dat hij of zij het niet meer gaat doen, dat hij of zij beseft dat het zo niet kan en mag. Nog erger is wanneer je partner de schuld bij jou legt. Het komt omdat je te veel zeurt wanneer je partner moe is, omdat je hem jaloers maakt, omdat je haar buiten sluit.

Wanneer je voor zo een partner valt is de kans groot dat je zelf mishandeld bent geweest of omdat je het voorbeeld gezien hebt bij je ouders. Hierdoor krijg je een verkeerd beeld van hoe een partner moet zijn. Zo ga je bijvoorbeeld vrouwen zien je als lief, zwak en nederig, mannen als kwaad, sterk en agressief.

Wil je weg van deze partner moet je inzien dat zowel jij als hij zwak en sterk kunnen zijn! Blijf eens in de boosheid staan die je voelt net na dat je partner zo gewelddadig is geweest. Dat is een behoorlijk sterke emotie! Als je ook kan zien dat je partner eigenlijk zwak is door zich zo ongecontroleerd te laten gaan, ben je al een eind op weg.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *