Bestaan ze? Foute partners? Deel vier

Bestaan ze… foute partners?  Denk je soms wel eens dat je altijd op de verkeerde valt?  Dat je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk alleen maar pijn en verdriet brengt? En merk je dat je elke keer opnieuw voor zo iemand kiest?

Na het lezen van het Monsterverbond, een boek van Carolien Roodvonck, kon ik het niet laten om jullie de zeven foute partnertypes mee te geven.

Vandaag type 4: De seksueel onverzadigbare en dwingende partner

Voor deze partner is seks extreem belangrijk. Gewoon is niet goed, er moet steeds iets anders zijn, altijd weer worden nieuwe dingen aangereikt. Heb jij even geen zin om mee te gaan in de nieuwe fantasie, dan volgt er een zeur- en zaagsessie. Deze partner dramt door, net zolang je partne krijgt wat hij of zij wil. Je krijgt na een tijd het idee dat je als een object beschouwd wordt in bed. Het bent niet jij die je partner opwindt want veel rekening houdt hij of zij niet met jouw noden en wensen.

Deze partner heeft met gewone seks niet genoeg, er volgt vaak ook de vraag naar erg bizarre seks.  En een nee, wordt niet aanvaard. De onderliggende trigger is een sterke behoefte aan macht. In het begin lijkt het alleen maar leuk dat je partner zo vaak seks met je wil. Je voelt je gevleid: blijkbaar ben je erg aantrekkelijk en opwindend. Maar eigenlijk maakt het weinig uit met wie je partner seks heeft.

Wanneer je steeds op dit soort van partner valt, heb je waarschijnlijk een groot gebrek aan  assertiviteit: je durft geen ‘nee’ te zeggen uit angst dat je ruzie krijgt of dat je partner bij je weggaat. De tweede mogelijkheid, die heel wat bitterder  is, is dat je uit je jeugd al hebt moeten leren omgaan met geweld. Omdat je toen dat geweld de baas kon, geeft het je net een gevoel van controle, ookal is je partner diegene die de touwtje in handen heeft.

Besef dat je ook recht hebt op gewoon gelukkig zijn en waardeer jezelf. Zo ontkom je van de dwingeland.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *