Breng je een attentie mee op je eerste date?

Is het anno 2011 nog de gewoonte om een kadootje mee te brengen op de eerste date? En moest je het wel doen, zou je daar dan iets mis mee doen?

Wanneer ik de mening van andere datingcoaches lees, zeggen die steevast nee. Ze raden zelfs een man ten sterkste af om een attentie mee te brengen. Het zou in hun ogen betekenen dat je het kado geeft ter compensatie van het oninteressante/onaangename/… gezelschap dat je zelf bent.

Er zijn heel er weinig mannen (of vrouwen) die een kado geven de eerste date, dat is een feit, maar absoluut fout lijkt het me niet. Stel dat jullie hebben liggen chatten over een muziekgroep die je goed vindt en je hebt enkele liedjes op een cd’tje gebrand om aan je date te geven, dat lijkt me zelfs erg attentvol. Of jullie hebben culinaire recepten uitgewisseld en je brengt je date een soes mee die je de dag ervoor gemaakt hebt. Het zijn natuurlijk erg persoonlijke kadootjes die een link hebben met jullie voorgaande mailtjes.

Iets helemaal anders zijn bloemen of pralines meebrengen (tenzij die natuurlijk ook in de mails vernoemd werden). Dat is best wel lief en aardig, maar niet nodig. Stuur haar dan liever achteraf een boeketje, dan weet ze ten minste waarom ze die bloemetjes verdiend heeft.

 

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *