Daten voor Dummies (4)

Ben je nog maar pas begonnen met onlinedaten en weet niet altijd goed wat gedaan, dan hoop ik dat de tips van afgelopen week, je toch al een eind op weg hebben geholpen. Gedurende een maand geef ik ook advies en tips aan twee singles die hun avonturen met jullie delen op www.she.be/nl/jij.

Enkele van de tips die ik aan hen gaf, vind je ook terug op deze blog. vandaag tip zeven en acht.

7) Wees eerlijk

Heel wat mensen blijven jammer genoeg liegen. De meeste leugens gaan over hun leeftijd. Toch liegen singles ook al eens over hun job, over hun al dan niet al gescheiden zijn, over hun hobby,… En dan zijn er ook de leugentjes voor bestwil: je merkt dat iemand waar je mee aan het mailen bent erg graag Japans eet. Jij vindt dat eigenlijk maar niets en ook nog eens veel te duur. Maar dat zeg je niet, je verdiept je even in wat Japanse eetbegrippen en praat vlot mee over de beste sushimaki die je al ooit gegeten hebt.

Allemaal perfect te begrijpen, maar het levert je niets op. Zo een leugentje komt immers toch uit. Het heeft trouwens ook iets dubbelzinnigs: je liegt om meer kans te maken op een date en die leugen zorgt ervoor dat het nog lukt ook. Ga je dan tegen je nieuwe levenspartner zeggen dat je al van in het begin gelogen hebt? Dat je eigenlijk vijf jaar ouder bent of toch niet zo een goed betaalde job hebt?  Dat  zou wel eens het einde van een pril begin kunnen worden.

8) Wees beleefd

Antwoord op een bericht ookal ben je niet in de andere geïnteresseerd. Het is echt minder erg om een beleefd en afwijzend bericht te krijgen dan om helemaal genegeerd te worden.

Als je zelf niet graag genegeerd wordt en liefst antwoord krijgt op je bricht, schrijf dat dan ook.

‘Graag wil ik een berichtje van je terug, ookal is het om me te zeggen dat je niet in me geïnteresseerd bent. Liever duidelijk dan onwetend te blijven wachten.’

This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, Andere, blijf jezelf, communicatie, online daten, single and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *