Daten voor Dummies (5)

Onlinedaten is toch nog net iets anders dan in het gewone leven. Je moet het doen met een beschrijving, ziet de persoon niet dadelijk, ontbreekt de lichaamstaal,… Om beginnende onlinedaters wat op weg te helpen, vond je de afgelopen week al wat tips. Sommige van die tips gaf ik ook aan de twee singles die aan het daten zijn op She.be/nl/jij. Hun verhaal kan je daar lezen.

9) Komt uit uw kot

Het voordeel van onlinedaten is dat je helemaal niet uit je huis moet om mensen te leren kennen. Alleen een café binnenstappen, wachten tot er iemand naar je kijkt, met spanning iemand benaderen en je afvragen wat je eerste zin gaat zijn,… dat moet allemaal niet. Je weet dat de mensen die je aanspreekt, ook vrijgezel zijn en net als jij op zoek zijn naar een partner. Toch moet je ook bij onlinedaten actief zijn. Gewoon je profiel invullen en afwachten, dat werkt echt niet. Dus stuur zelf ook berichten, spoor mensen die niet antwoorden nog even aan dat wel te doen, antwoord zelf ook op berichten,.. En niets weerhoudt je om naast je onlineverhaal, ook nog gewoon mensen te ontmoeten.

10) Hoeveel tegelijk?

Met hoeveel mensen mag je tegelijk mailen en glimlachen sturen? Zoveel als je zelf wil. Maar je zal zelf wel snel merken dat dat niet echt goed lukt. Ik denk dat het overzichtelijk moet blijven. Contact houden met ongeveer drie tot vijf mensen is ruim voldoende. Haakt er iemand af of haak jij af, kan je weer verder kijken. Wees wel eerlijk: als je een relatie begint met iemand, kan je je andere contacten beter even verwittigen. Zo weten zij waarom je plots niet meer antwoord.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

One Response to Daten voor Dummies (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *