De vakantie en de liefde

Om de zoveel tijd betrap ik mezelf er op dat ik hopeloos verliefd wordt op vakantie. Ik weet ook wel dat het niets uitmaakt en eerlijk gezegd, ik vind het heerlijk om die vlinders te voelen met een coctail in de hand en de zon op mijn snoet. Het enige wat ik minder leuk vind is de kater achteraf. Wat kan ik doen om me niet weken of maanden na mijn vakantie ellendig te voelen?

Stefan, 43 jaar

Je zou natuurlijk kunnen proberen te vermijden dat je verliefd wordt, maar als ik het zo lees, vraag je me niet om je daarover tips te geven . Zoals je al wel gemerkt hebt, komt de realiteit van de vakantieliefde eerder vroeg dan laat weer bovendrijven. Is verliefd worden op vakantie een goed idee of een grove fout? Er zijn eigenlijk zowel goede als slechte kanten aan een vakantieliefde.
Allereerst kan je maar beter vertrekken van het idee dat je op vakantie bent voor jezelf en niet voor je vakantielief. Probeer dus niet je hele vakantie met haar op te trekken en maak vooral tijd voor jezelf. Zo iemand nieuw kan ook ergernissen opwekken. Wees dan nuchter: de relatie zal waarschijnlijk toch maar voor een paar dagen duren. Dus relax…

Wanneer de irritatie hoog oploopt, spreek dan je gevoelens uit en kom uiteindelijk tot een overeenkomst: de relatie wel of niet laten doorgaan? Maar wanneer je haar echt niet meer kan uitstaan, besf dan dat het nog steeds jouw vakantie is en ga dan uit elkaar.

Een ander leuk aspect van een vakantielief is uiteraard seks. Seks met een ‘vreemde’ in een vreemde omgeving kan ongelooflijk opwindend zijn. Totale vrijheid in combinatie met zon, drank en ontspannen sfeertje doen de rest. Toch worden veel mensen, in het bijzonder vrouwen, na een verhitte vrijpartij overspoeld door spijt en schuldgevoelens. Om dat te voorkomen, kan je beter wat matig zijn met alcohol.

Een ander belangrijk punt is dat je je niet laat ‘overhalen’ om seks te hebben. Stop onmiddellijk met de vrijpartij wanneer je het gevoel krijgt dat iets niet klopt, of dat je het gevoel hebt gedwongen of gemanipuleerd te worden. Neem geen overhaaste beslissingen en doe alleen maar waar jij zin in hebt en vrij altijd veilig, dus met condoom!

Een vakantieflirt kan een ware opsteker zijn voor je zelfvertrouwen. Maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. Wanneer hij te opdringerig wordt, kan het benauwend gaan werken en soms zelfs erger dan dat. Wees daarom vanaf het begin tegen haar duidelijk dat de ‘liefde’ vrijblijvend is, ook al loop je de kans de ware te missen. Vertel haar, zonder haar vertrouwen te beschamen, dat de liefde stopt bij het afscheidnemen. En dan, om een gebroken hart zo snel mogelijk te helen, ga thuis niet in op haar telefoontjes of e-mailtjes (zorg dat ze dat gewoon niet heeft). Beter de korte pijn als je toch niet van plan bent om een langeafstandsrelatie te beginnen.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *