Sexy T-shirt

Baard, snor of gladgeschoren? Maakt niet uit. Teenslippers of italian shoes? Who cares! Vergeet je zorgen over de juiste plooien van je strak pak, het kiezen van de juiste stropdas of het shoppen naar die originele T-shirt.  Als je vrouwen wil imponeren heb je alleen maar een witte T-shirt nodig met een grote letter T erop.

Andres Dunn, onderzoeker aan de  Nottingham Trent University kwam tot dit resultaat nadat hij dertig vrouwen foto’s had laten zien van mannen. Deze mannen droegen een gewone witte T-shirt zonder T, een T-shirt met een rechtopstaande T of met andere T-illusies van verschillende vormen en groottes. Ze moesten de mannen beoordelen op aantrekkelijkheid en gezondheid.

Opvallend is dat de mannen met een T-shirt met een T erop, veel gezonder en aantrekkelijker werden bevonden. Sterker nog: het zijn vooral de mannen die niet echt mooi gespierd waren die een stuk knapper bevonden waren. De mannen die al een mooi torso hadden, haalden niet zo veel winst uit het dragen van een T T-shirt.

Ook het omgekeerde is waar: mannen die een T-shirt droegen met een omgekeerde T, werden minder aantrekkelijk bevonden.De verklaring zou volgens de onderzoekers simpel zijn: zo’n T-shirt creëert een illusie van brede schouders en een slanke taille. Daardoor krijg je een V-vormig lichaam, een teken van mannelijkheid. En een onrectstreekse verwijzing naar goed zaad.

Wanneer je een omgekeerde T draagt, ligt de nadruk om de buik/heupen. En dat vinden vrouwen minder aantrekkelijk.

Nog maar eens een bewijs hoe we op het eerste zicht toch weer kiezen voor de -al is het een optische illusie- mannen die er het gezondst uit zien en van wie we goed zaad verwachten.

Bron: daily mail

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *