Een boodschappenlijst bij daten?

In het boek “Wat wil de man? Dating en relatiehandboek van de vrouw” geschreven door Mirjam van de Broeke en Femmetje de Wind, geven deze twee dames een eigen persoonlijk weergave van daten.

Hierbij bespreken ze enkele leuke thema’s waar je mee te maken krijgt als je aan het daten bent. Omdat een aantal zeker ook herkenbaar zijn bij de vrouwelijke Parshipleden, wil ik met plezier even hun boodschappenlijst aan u voorstellen.

Een boodschappenlijst is de lijst die je na een tijd begint te maken als singlevrouw en waar op staat waaraan een man moet voldoen om met jou een relatie te mogen beginnen.

In de komende weken overloop ik hun lijst even.

Vandaag punt 1: hij moet rijk of succesvol zijn.

Als eerste moeten we het natuurlijk eens zijn over wat de definitie van succesvol is. Als je date de allerbeste worstendraaier van de wereld is, noem jij dat dan succsvol?

Laat ons een kat een kat noemen: meestal gaat het gewoon om geld. Maar dat kan je aan mannen niet vertellen , volgens Mirjam en Femmetje. Je kan maar beter zeggen dat je een man met een grote ambitie belangrijk vindt. De evolutieleer kan deze keuze perfect rechtvaardigen: een man die veel geld heeft, toont aan dat hij ergens voor kan gaan, dat hij voor iemand kan zorgen en dat er geen (financiële) problemen zijn om een gezin te stichten. Vrouwen zien in een pak geld een soort van brevet van mannelijk vermogen om te zorgen. Niet te verwonderen dus dat hij hiermee te koop loopt: dikke auto, duur horloge, …

Maar wat willlen mannen dan? Wel, mannen willen een mooie vrouw, omdat een mooie vrouw net hét symbool is dat hij geld heeft (want waarom zou die mooie vrouw anders voor hem kiezen)

Zo een thropy wife zorgt er ook voor dat er andere vrouwen geïnteresseerd raken, wat dan weer goed uitkomt voor die mannen.

Verder waarschuwen de twee auteurs er nog voor om rekening te houden met de crisis: succes/geld is misschien wel een belangrijk punt op de boodschappenlijst, maar mag zeker niet het enige zijn.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *