Hoe een leuk bericht een goede date kan worden, of net niet. (deel 1)

Je mailbox staat vol met berichtjes, maar dat kan je nog geen echt contact noemen. Van een berichtje naar een date, daar ligt soms nog een hele weg. Een leuk bericht omzetten in een geslaagde date, vergt enige vaardigheid. Het is dus erg belangrijk om goed om te gaan met de berichten die je krijgen. Een lijstje met do’s and don’ts kan dus geen kwaad.

Vandaag een lijstje over wat je zeker NIET moet doen.

Het is niet omdat iemand jou leuk vindt, dat jij daar op in moet gaan. Heel wat singles voelen zich moreel verplicht om ook positief terug te reageren op een single die ‘all over you’ is. Echt, het staat je vrij om iemand niet leuk te vinden. Wees alleen zo eerlijk en elegant om dat ook te laten weten in plaats van niet te antwoorden of te doen alsof.

Als je een leuke single virtueel ontmoet en je vindt die wel leuk, moet je die vooral niet honderd keer blijven overstelpen met een uitnodiging tot een date. Je kan dat een keer doen, twee, tot daar aantoe, maar vanaf de derde keer ga je heel wanhopig lijken. En dat is niet de bedoeling…

Iets anders wat je zeker niet moet doen is vanaf bericht twee je hele leven vertellen over het net. De meeste singles willen wel antwoord op hun vraag, maar hou nog wat informatie over jezelf voor je eerste ontmoeting. Wanneer je alles al gezegd hebt via mail, waar ga je hat dan je eerste date over hebben? Dit sluit perfect aan met een van mijn moto’s: probeer elkaar op relatief korte termijn te ontmoeten. Een ontmoeting zegt zoveel meer…

Maar ga aan de andere kant ook niet te snel over naar een date. De meeste singles geven aan dat ze minstens het gevoel moeten hebben de ander te vertrouwen. Dus in een tweede mail vragen om elkaar te zien is misschien wel wat te snel. Hoeft niet gezegd te worden dat vier maanden wachten weer te lang is.

Niemand wil zich voelen als dertien in een dozijn. Je hoeft niet te vertellen tegen een van je contacten hoeveel andere contacten je nog hebt aangeschreven. Iedereen wil wel ten minste het gevoel hebben dat hij/zij uniek is in je leven.

Het omgekeerde is dat je aan je ene contact laat weten dat hij/ zij het enige contact is dat je hebt, dat je daar al je hoop en toeverlaat op richt. Dat werkt erg beklemmend.

Volgende keer: wat je zeker wél moet doen!

This entry was posted in Andere and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *