Een relatie stopzetten is nooit makkelijk. (deel 1)

Een relatie beëindigen, hoe goed of hoe slecht ze ook was, is nooit makkelijk. De ander haten lijkt makkelijker in het begin, maar ook daar ga je met losse eindjes blijven zitten en onbeantwoorde vragen of niet verwerkte gevoelens.

De twee belangrijkste punten die je nodig hebt om op een goede manier iets te beëindigen zijn respect voor je partner en duidelijkheid. Want het is niet omdat je niet verder wil of kan met een partner, dat die persoon niet belangrijk geweest is gedurende de tijd dat jullie een relatie hadden.

 

Een relatie beëindig je niet met een smsje of een telefoontje, dat doe je persoonlijk. Het geeft de ander ook de kans om te ventileren en je gezicht te zien, te zien dat jij het hier ook moeilijk mee hebt. Daarom doe je zo iets ook nooit in het openbaar. Ga naar zijn of haar huis en zeg het daar. Laat je partner niet tot bij jou komen, het is makkelijker  als je bij hem/haar bent om zelf weg te gaan dan om iemand te moeten buiten zetten. Wanneer je een relatie wil beëindigen, moet de persoon zelf het van jou als eerste horen. Op de hoogte gebracht worden door de goegemeenschap is nooit fijn en toont weinig respect.

 

Kies een beetje een goed moment uit. Net voor iemand een belangrijke vergadering moet leiden, jullie samen naar een feestje moeten of net naar het werk moet vertrekken is echt not done. Daarom is er een voorkeur voor vrijdagavond. Dat geeft de ander een weekend de tijd om de bittere pil te slikken. En op die momenten kan hij/zij sneller haar/zijn netwerk inschakelen om de nodige steun te krijgen.

 

Wees heel erg duidelijk in je boodschap. Hier is geen omkeren aan. Hier is geen weg terug. Argumenteren moet en kan niet meer. Ik wil kinderen en jij niet. Ik wil niet verhuizen en jij ook niet. Je woorden zullen pijn doen, dus het op een zachte manier vertellen kan niet. Het geeft de andere hoop en de kans om je besluit in twijfel te trekken. Jullie hebben al vaak genoeg gepraat over kinderen of niet en het is niet omdat je de relatie nu wil beëindigen dat die wensen plots anders worden. Als je partner onder druk toch bijdraait, zal je de rekening achteraf dubbel en dik terug krijgen.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *