Een relatie beëindigen is nooit makkelijk (deel 2)

Een relatie beëindigen, hoe goed of hoe slecht ze ook was, is nooit makkelijk. De ander haten lijkt makkelijker in het begin, maar ook daar ga je met losse eindjes blijven zitten en onbeantwoorde vragen of niet verwerkte gevoelens.

De twee belangrijkste punten die je nodig hebt om op een goede manier iets te beëindigen zijn respect voor je partner en duidelijkheid. Want het is niet omdat je niet verder wil of kan met een partner, dat die persoon niet belangrijk geweest is gedurende de tijd dat jullie een relatie hadden.

Soms kan jouw beslissing ook net hetgeen zijn waar de ander ook al aan heeft gedacht, dan spreek jij alleen iets eerder je conclusies uit. Meestal reageren de partners dan opgelucht. Zij wilden eigenlijk hetzelfde. Maar vaak is dat niet zo en krijg je te maken met veel verdriet en woede. Respecteer die gevoelens, die zijn logisch. Jij bent hier immers diegene die dit al weken of maanden overdacht heeft; Jij hebt je zelf ook boos en droef gevoeld;, dus het is niet onlogisch dat de ander nu ook zo reageert. Geef je partner de kans om te ventileren. Wanneer de reactie te heftig is en praten kan niet meer. Wees dan opnieuw duidelijk: ‘ik heb mijn beslissing genomen. Ik wil daar met jou gerust over spreken als je rustig bent.’

 

Bel hem of haar later niet op, ookal ben je bezorgd. Maar wanneer hij of zij jou belt, neem dan wel de telefoon op. Dat niet doen zorgt alleen voor frustratie en woede en dat staat het verwerkingsproces van de ander in de weg. Blijf wel vastberaden en herhaal keer op keer dat je bij je standpunt blijft.

 

Maak niet de fout om aan je ex te beloven dat jullie vrienden gaan blijven. Zeker na een intense relatie kan dat niet de eerste maanden of zelfs jaren. Vrienden blijven zorgt er alleen maar voor dat de ander hoop blijft houden en zichzelf moet kwellen door jou verder te zien stappen ondernemen in je leven.

 

Voor elke relatie die eindigt, zijn er altijd wel honderden redenen op te noemen. De schuld ligt nooit volledig bij een iemand, wat anderen ook zeggen of doen. Je hoeft mensen niet te overtuigen van hoe slecht de ander was; jullie hebben hier allebei zeker een aandeel in. Hoe anderen ook op jullie relatie kijken, alleen jullie twee weten waar het echt fout gegaan is. Dat ook op dezelfde duidelijke manier en met respect voor elkaar naar de vriendenkring communiceren, is het best wat je kan doen.

 

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *