Geen relatie willen en toch niet loslaten.

Een vrouw belde tijdens de Parshipcoachuren met een vraag die ik al vaker hoor, zowel door mannen als vrouwen vaak gesteld en eindeloze keren besproken met vrienden en vriendinnen… op zoek naar een antwoord dat er niet is, of beter, niet toe doet!

Je ontmoet iemand via internetdaten. De mailtjes volgen elkaar op, de telefoontjes zijn leuk en het klikt. De dates zijn verrassend en aangenaam. Maar ook al wil deze man je telkens opnieuw zien, is hij zelf diegene die je opbelt en stuurt hij je zelf mails, toch krijg je van hem de boodschap dat hij er nog niet klaar voor is. Hij is nog niet klaar voor een echte relatie, hij is nog niet klaar voor de serieuze dingen, nog niet klaar om zich te binden. Maar tegelijkertijd blijven de uitnodigingen komen, blijft zijn naam op je gsmscherm verschijnen en krijg je berichtjes in je inbox.  Wat moet je hiermee?

Wat de meeste mannen en vrouwen doen die zich in zo een situatie bevinden is zich gaan afvragen wat de betekenis is van zijn of haar afhoudend gedrag. Heeft hij nog iemand anders, ben ik maar een reservewiel, ben ik niet goed genoeg, heeft hij bindingsangst, is hij te veel gekwetst door andere vrouwen, enz.

Mannen en vrouwen breken hun hoofd, bevragen hun netwerk, spreken hun buren en vrienden aan en leggen hun verhaal voor. Of ze bellen naar de singlecoach. Kortom, ze draaien elke steen ondersteboven om een verklaring te vinden voor dit soort van gedrag. De meeste doen dit om wat zekerheid te krijgen en te weten waar ze aan toe zijn. Ze willen controle krijgen over hun situatie en wat en wat deze man of vrouw in hun leven nu wel betekend. Zoals ik al eerder schreef in ‘He’s not that into you”, is er soms een heel logische verklaring.

Wanneer iemand afstand neemt van een relatie met jou, wil dat zeggen dat hij of de relatie met jou niet ziet zitten of dat hij een relatie tout court niet ziet zitten.

Als hij toch nog met je wil blijven afspreken, stop dan met daar een betekenis achter te zoeken. Beter kan je gewoon zeggen waar het voor jou op staat: “Ik vind het best wel fijn om met je af te spreken en ik begrijp heel erg goed dat je geen serieuze relatie wil. Ik wil dat wel. Ik wil ook met mannen daten die hetzelfde willen als ik. Dus als jij een man bent die zich aan mij wil binden, die net als ik op zoek is naar een partner om voor langere termijn iets uit te bouwen, dan wil ik graag met je uitgaan en exclusief en alleen met jou uitgaan. Als je gewoon wat plezier wil hebben, is dat ook goed, maar dan wil ik dat je weet dat ik ook andere mannen zie en als een van die mannen een afspraakje met me wil maken op een moment we afgesproken hebben, dan ga ik jou aan de kant zetten.”

Sommige mannen of vrouwen hebben deze duidelijke taal nodig om een keuze te maken. En wanneer hij of zij er niet voor kiest om met jou verder te gaan, wees dan blij. Je hebt niet alleen je vrijheid terug, je hoeft je ook geen vragen meer te stellen over de betekenis van deze relatie en je verdoet geen tijd meer aan iemand die het toch niet serieus met je meent. Wat uiteraard niet wegneemt dat je erg teleurgesteld kan zijn en je afgewezen kan voelen en dat doet pijn, dat klopt. Maar het biedt je wel de kans om iemand tegen te komen die hetzelfde wil als jij: een echte en oprechte relatie met alles er op en er aan!

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

One Response to Geen relatie willen en toch niet loslaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *