Zijn we een koppel?

Na hoeveel dates ben je een koppel? Hoe vaak moeten jullie elkaar gezien hebben vooraleer je dat weet? Moet je daar over praten of weet je het gewoon ineens?

Daten wil eigenlijk zeggen dat je je engageert om op een sociaal niveau met iemand anders om te gaan, vaak vanuit een romantsiche insteek. Daten is ook niet meer dan dat. Het veronderstelt dat je een fijne tijd samen doorbrengt met de andere en de andere op die manier beter leert kennen. But no strings attached. Het wil dus niet zeggen omdat je met iemand aan het daten bent dat je alles over die persoon en zijn doen en laten mag weten. Eigenlijk is er geen echte belofte, alles is nog open en vrij en alles kan nog. Ja, ook met andere mensen. Er zijn singles die alleen exclusief daten, maar dat is een minderheid. De meeste zitten op meerdere niveaus tegelijk te daten. Ze hebben een ontmoeting met A gepland, mailen met B, smsen al met C en hebben gisteren een tweede date met D gehad.

Wanner je overgaat naar een relatie komen daar toch wat dingen bij: vertrouwen, verwachtingen en een band. Je verwacht dat de ander niet meer date met andere mansen, je seksueel trouw blijft, de inspanning doet om zo veel mogelijk tijd met elkaar door te brengen, meer moeite doet om de periode tussen twee ontmoetingen in contact te blijven,… Je wil meer weten over wat de ander doet wanneer je er niet bent en je wil meer weten over de gevoelens van de ander, zeker over diegene die over jou en jullie gaan.

Wanneer je voelt dat je daar naartoe wil, naar dat stukje exclusiviteit, dan is het tijd voor ‘het gesprek’. en daarop staat geen aantal. Sommige koppels waren al van date één een koppel, anderen hebben er maanden of nog langer over gedaan. Alles hangt af van hoe snel je je wil openstellen voor iemand anders, hoe snel je je kwetsbaar kan opstellen en welk verleden je meedraagt.  ‘Het gesprek’ is die babbel waarin je duidelijk maakt aan de ander hoe je je voelt, dat je meer wil dan elkaar af en toe eens zien en een fijne tijd samen beleven.

Dat gesprek kan uiteraard alle kanten uitgaan. In het beste geval denkt de ander er net hetzelfde over en kijken jullie samen hoe ver je kan spingen. In het tweede geval kwam je misschien wat te snel en was de ander nog niet op het niveau waar jij nu staat. Even wachten kan geen kwaad, het is immers duidelijk dat je de ander wel mag. Maar een eeuwigheid kan je ook niet wachten. Als je na een tijd merkt dat de ander toch niet dichter bij komt, well… then he’s not that into you en kan je maar beter verder gaan met daten. Met iemand anders uiteraard.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *