Happy single? (deel 2)

 

Niet elke single is een happy single, jammer genoeg. Dat hebben we al gezegd. Hoe je er mee moet omgaan vond je al een stuk in deel een. Nu het volgende stuk…

1)      Kijk naar wat je wel bent! Je bent wél de moeite waard!

De hele tijd denken dat je nog geen gezin hebt, dat je alleen bent, dat je saai bent, dat je faalt,… zorgt er voor dat je je focust legt op dat aspect van je leven wat even wat minder loopt. En dat is jammer, heel jammer. Je bent toch meer dan alleen maar ‘alleenstaande’. Steek je energie eens in die aspecten van je leven waar je energie kan uithalen: besteed meer tijd aan je vienden, aan een hobby, volg een curus waar je je passie in kwijt kan (je hebt er nu tijd voor en moet geen rekening houden met iemand). Het fijne er aan is niet alleen dat het jou weer vertrouwen en energie geeft, maar je hebt ook meer te vertellen, staat positiever in het leven en dat zien mensen!

2)      Denk niet bij elke ontmoeting dat dit hét moet worden.

Wanneer je bij elke ontmoeting van een andere single automatisch al begint te denken of dit een mogelijke toekomstige man/vrouw voor je kinderen zou kunnen zijn na de eerste drie zinnen die er gezegd zijn. Wees realistisch, je ontmoet gewoon iemand nieuw. Of die bij je past, of er een klik is, of er chemie komt, dat zal je zelf wel voelen. En vooral niet vergeten: het is niet omdat het bij deze ene persoon niets wordt, dat die single geen leuke vriendenkring kan hebben waar nog andere leuke mensen zijn.

 

3)      Leer uit je fouten

“Je herkent jezelf in het gezicht van de Ander” (Levinas). Elke relatie, hoe kort , lang, diepgaand of oppervlakkig ook, zorgt ervoor dat je weer jezelf beter leert kennen. Ook een relatie die niet goed eindigt. Die zou je net kracht moeten geven. Verbitterd zijn, teleurgesteld, cynisch worden, je terugtrekken uit je sociale netwerk, zeggen dat je je nooit meer gaat binden, … het werkt niet en levert je niets op. Integendeel. Heel wat mensen hebben nood aan een afronding en vormen een conclusie. Wanneer je iets concludeert is er zekerheid en daar voelen mensen zich comfortabeler mee. Jammer genoeg concluderen mensen net iets te snel.  Hierdoor maken ze een conclusie op net te weinig informatie en aanvaarden ze iets dat niet helemaal klopt.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *