Happy single? (deel 1)

Niet elke single is een happy single, jammer genoeg. Sommige singles beschrijven zich als gefaald , onaf, zijn onzeker vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn. Er zijn singles die jaloers zijn op alle koppeltjes rondom zich, die intimiteit en seks missen, die zich luidop afvragen wanneer zij nu eindelijk eens da Ware gaan tegenkomen en het erg oneerlijk vinden dat dit nog niet gebeurd is. Ik merk dat deze singles zich wat in een slachtoffer rol draaien en keren. Ze zetten zichzelf hierdoor on hold. Ze wachten al kniezend af. En welke potentiële partner wil nu iemand die afgunstig is, kniest en over zichzelf spreekt als “ocharme ocheere ochotte”? Eerlijk is het misschien niet, maar zo is wel de realiteit.

En dan moet je opletten dat je niet in die vicieuze cirkel terecht komt. Die self fulfilling prophecy gaat als volgt: je wil dat iets spontaan gebeurt, dat je iemand leert kennen. Maar hoe meer je dat wil, hoe geforceerder je overkomt en hoe minder spontaan alles lijkt, waardoor je kansen weer dalen. Des te meer je wil dat iemand je leuk vindt, des te meer je jezelf gaat forceren en des te krampachtiger je gaat over komen. Je komt helemaal niet meer over als jezelf en mensen merken dat waardoor je kansen onmiddellijk dalen.

Ontspan toch en het komt vanzelf. Maar daar zit net het paradoxale: hoe MOET je je nu ontspannen en relax gedragen? Een slok alcohol kan wel wonderen doen, maar dat is zeker de redding niet, dat hoef ik niet te vertellen. Wat kan je dan wel doen?

1)      Zorg voor jezelf

Mens sana in corpore sano (Een gezonde geest in een gezond lichaam), een oeroude Latijnse spreuk die maar al te goed klopt. Je weet zelf ook maar al te goed dat wanneer je je goed voelt je dat ook uitstraalt naar je omgeving. Wanneer je  je wat neerslachtig voelt, valt ook die stemming op bij de mensen uit je omgeving. Toch kan je er makkelijk iets aan doen. Door je lichaam dagelijks te dwingen om te sporten, te zweten en tot lichamelijke grenzen te gaan, maak je gelukshormonen aan ( serotonine) . Hierdoor kan je makkelijker om met stress en stressvolle situaties, kan je de minder goede dingen van de dag wat makkelijker relativeren, … en dat straal je uit! Op je to do list voor morgen: sportschoenen van onder het stof halen!

This entry was posted in Andere and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *