Hoe je vooral niet moet versieren. (deel 1)

Singles blijven op versiertoer gaan. De ene is daar al wat beter in dan de andere. Je hebt natuurlijke talenten en anderen die er eerder klunzig in zijn. Even de belangrijkste foutjes opnoemen… Een lijstje om mee te nemen!

 

1. Laat het niet té breed hangen!

Laten zien wie je bent is een, maar dat je een bepaald aspect van je overdreven in het licht stelt, is misschien toch nog wel een ander paar mouwen. Iedereen wil wel aan een nieuwe potentiële partner zijn sterke eigenschappen laten zien. We weten wel dat we bescheiden moeten blijven en niet te veel mogen overdrijven, maar toch kunnen we het kon niet laten. Te stoer doen, een overvloed aan misplaatste grapjes, dikke auto’s, bekende vriendjes, een hoge job,… het  kan allemaal helpen. Maar doe het met iets te veel nadruk en het heeft het omgekeerde effect, meestal vinden we mensen die net wel rijk, bekend,.. zijn en bescheiden blijven en niet bezig zijn met hun status, net wél aantrekkelijk.  Superlatieven over jezelf of standaarduitspraken over jezelf als cool, supergoed, populair, intelligent, swingend, dynamisch,… zijn uit den boze. Je bent iemand aan het versieren, geen sollicitatiegesprek aan het doen of een auto aan het verkopen. Je maakt veel meer indruk door dingen toevallig te laten ontdekken of gewoon vriendelijk en grappig te zijn tegen de ober of iemand anders die je tegenkomt.

 

2. You’re so (not) funny

Iedereen weet dat humor werkt bij een versiertoer. Vrouwen houden van mannen die hen aan het lachen maken en mannen houden van vrouwen die om hen lachen. Maar als je nu niet de meest grappige mens op de wereld bent, kan je maar beter niet proberen. Soms leent het moment zich wel voor een spitse opmerking en dat is al even goed.

 

3. Ikke ikke ikke

Het ergste wat je kan meemaken wanneer je versierd wordt, is te merken dat  de ander je versiert met een specifiek doel: ik wil je in bed deze avond, ik moet binnenkort uit mijn appartement en zoek iemand om amen een huis mee te kopen, ik wil een kind, ik wil niet meer alleen zijn, … Wanneer je dat merkt, krijg je instant het gevoel dat de hele versiertoer niets met jou te maken heeft als persoon. De ander wil dan gewoon zijn wens ingevuld krijgen. Je hebt gelijk als je dan gewoon rechtstaat en weggaat.

This entry was posted in Andere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *