Hoe je vooral niet moet versieren. (deel 2)

Singles maken soms wel wat foutjes op hun versiertoer. Vorige keer de eerste drie, hier de volgende!

4. Iemand herinneren aan een ‘vergeten’ afspraak

Wanneer je iemand terug ziet die de vorige keer je beloofde te bellen en dat niet gedaan heeft…. Die laat je gerust! Niets is zo zielig dan iemand die voor je neus staat en zegt ‘heb je misschien mijn nummer verloren dat je niet belde?’. Trust me. Als die persoon je echt wou bellen en je nu terug ziet, zal die zelf wel tot bij jou komen. Het enige wat je wel kan doen is even dag zeggen en zeggen dat je het leuk vindt hem/haar opnieuw te zien. En dan…. Je met iemand helemaal anders bezig houden. Zo geef je duidelijk aan dat je niet hopeloos bent.

5. Niet reageren betekent meestal echt wel niet geïnteresseerd.

 

Wanneer je op de versiertoer bent en je kijkt al een aantal keer naar iemand, lacht wat, bent al twee keer dag gaan zeggen en de ander reageert niet… leg je er dan bij neer. Dan wil de ander gewoon niet. Nog eens extra moeite doen, nog meer lachen, nog dichterbij gaan staan en nog meer mopjes verzinnen lukt echt niet.

6. Geef maar met mate

Melerig. Dat vind ik te veel complimentjes na elkaar. Het allerbelangrijkste is dat je een compliment meent. Ze g niet tegen iemand dat hij/ zij er goed uitziet wanneer de wallen onder zijn/haar oksels hangen. Niemand gelooft dat. Geef dan een compliment over het mooie pak dat hij draagt, de aangename stem, de goed gekozen ketting,… Het beste compliment is het kritische compliment. Daar kom ik later nog wel eens op terug…

7. Leer uit je fouten

Wanneer je een aantal keer wordt afgewezen, wil dat op zich niets zeggen over jou. Maar misschien wel over de manier waarop je probeert iemand te versieren. Soms is het erg vervelend om afgewezen te worden en sommige singles ervaren het als een vernedering. Zeker als je een aantal keren na elkaar wordt afgewezen.  Je zal  ook al wel gemerkt hebben dat jij mensen afwijst. Die afwijzing zegt niets over de persoon zelf. Het wil gewoon zeggen dat je een relatie tussen jullie twee niet dadelijk ziet. Neem dus een afwijzing niet persoonlijk, het wil niet zeggen dat jij niet goed bent. Het wil alleen zeggen dat de andere partij hier geen relatie in ziet. Het op deze manier bekijken, maakt een afwijzing iets makkelijker. Probeer ook wat te variëren in je versierspel, wie weet past een andere methode beter!

This entry was posted in alleen zijn, Andere and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *