Is naar de film gaan wel een goed idee voor een eerste date?

Heel wat daters weten niet goed wat ze moeten doen wanneer ze de eerste keer afspreken. Een kop koffie drinken, iets gaan eten, naar de film? Dat laatste blijkt niet zo een goede keuze te zijn. Even opsommen waarom.

 

Kies jij maar

Het eerste probleem begint al bij het begin van de film. Je moet samen een film kiezen. Maar wat als jullie vooraf hier niet over gecommuniceerd hebben en het blijkt dat jullie een volledig andere smaak hebben? Dan begint je date al met het zoeken naar een compromis. Niet erg, maar leuk is anders natuurlijk.

Wie haalt de portefeuille boven?

De keuze is gemaakt en jullie lopen samen naar de kassa om de ticketje te kopen. Maar wie betaalt ze dan? Elk het zijn? Diegene die eerst bestelt? De meeste vrouwen blijven het leuk vinden dat de man betaalt. De ongeschreven regel is dat diegene die het eerst een ticket bestelt er gelijk twee bestelt en ze beiden betaalt. Als je date achteraf persé de helft wil betalen, kan je nog steeds voorstellen dat hij/zij achteraf het drankje betaalt.

Stilte kan oorverdovend zijn

Sommige daters kiezen voor de film omdat ze zelf wat schuw en verlegen zijn. In de zaal mag er niet gepraat worden dus vermijd je de vervelende stiltes die er soms wel kunnen vallen. Dat klopt. Het nadeel is dat je inderdaad niet praat. Hoe kan je nu iemand leren kennen zonder iets tegen elkaar te zeggen? En vanwaar die grote angst? Jullie hebben toch al een tijdje met elkaar zitten mailen, dus zijn er toch onderwerpen genoeg om over te praten. En vergeet niet dat je date ook wel kan vertellen, dus is jouw luisterend oor misschien wel net hetgeen de ander nodig heeft.

 To touch or not to touch

Wanneer je in een donkere filmzaal zit, naast elkaar, geeft het je wel de gelegenheid om de andere even aan te raken. Je been dat tegen de ander komt, de ellebogen die elkaar vinden op dezelfde stoelleuning. Het risico bestaat er natuurlijk wel, dat de ander het veel te vroeg vindt om door jou aangeraakt te worden, maar dat zal je snel te weten komen.

 

Kortom, naar de film gaan voor een eerste date is niet het beste idee, tenzij je allebei dezelfde film wil zien, je vooraleer naar de film te gaan al een koffie bent gaan drinken en het duidelijk is dat jullie aangetrokken zijn tot elkaar. Dan wordt die achterste rij van de cinemazaal weer ten volle gebruikt en missen jullie al zoenend de helft van de film.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *