Jaloers (deel 3)

Deze week is het thema jaloezie. Eerst met jaloezie bij jezelf en nu… een jaloerse partner.

Wat als je partner jaloers is?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is of jij een aandeel heb tin de jaloezie van je partner. Heb je misschien toch wel wat geflirt of zijn er toch wel telefoongesprekken of sms-verkeer dat voor foute interpretatie vatbaar is. Het is gemeen om je partner opzettelijk jaloers te maken en toont alleen maar hoe onzeker je zelf bent en je uit bent op een bevestiging van zijn/haar liefde voor jou.

Vaak merk ik dat partners van jaloerse mensen in dezelfde val trappen. Ze gaan dingen verbergen of verzwijgen omdat ze geen zin hebben in een jaloerse reactie. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Vaak leidt dit tot nog meer achterdocht en nog meer gecontroleer. Je gaat dus best niet mee in de ondervraging waaraan je partner je onderwerpt. Wanneer je merkt dat die begint, antwoord je dat je hier niet aan mee doet. Dat je van hem/haar houdt, maar dat niet gaat bewijzen door honderd vragen te beantwoorden die gestoeld zijn op een veronderstelling, een vage hypothese, ongerustheid en een klein feit.

Maak uw partner duidelijk dat de jaloezie niet altijd veroorzaakt wordt door jou, maar dat het iets is waar je partner zelf me aan de slag kan? Ga alleszins niet in strijd met je partner hierover. Vertel je partner dat je van hem/haar houdt, dat je wil luisteren naar zijn/ haar ongerustheid en wil proberen een compromis te vinden.

 

This entry was posted in Andere and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *