Jaloers (deel 2)

Deze week gaat het over jaloezie. Te beginnen bij jezelf…

Wat je zeker niet moet doen als je zelf erg jaloers bent.

Controleer niets. Geen mail, geen smsjes, geen telefoon, geen gps, geen facebook, geen history, niets. Je zal altijd wel iets vinden dat voor jou verdacht genoeg is om je gevoelens van jaloezie op los te laten gaan. Het enige wat er gaat gebeuren is dat je van alles gaat veronderstellen. Dat gaat je partner merken en die gaat daarop reageren, waardoor je alleen maar bevestiging krijgt over je twijfels.

Je partner heeft een eigen leven, los van jou. Helemaal versmelten en symbiotisch door het leven gaan, kan niet. Ken je de parabel van het zand niet? Als je zand wil vasthouden moet je je hand niet samen knijpen, dan glijdt het weg tussen je kneukels. Je moet je hand niet openhouden, want dan neemt de wind het mee. Wil je zand kunnen vasthouden, hou het dan in een kommetje, zodat het kan rusten. Een partner die voelt dat je te dicht op zijn/ haar vel zit, gaat dingen verzwijgen, gaat meer en meer van je afstand nemen. En jij, gaat natuurlijk nog harder knijpen en zo maak je iets moois helemaal kapot. Een partner die je helemaal vrij laat, gaat niet het gevoel hebben dat je betrokken bent. Een partner die vrijheid krijgt, en ook je geborgenheid voelt, die rust bij jou.

Wraak nemen is het laatste wat je mag doen. Denken dat door zelf te flirten je je partner nu eens kan laten voelen hoe erg het is voor jou en hoe moeilijk het is om met jaloezie om te gaan, is echt foute boel.

 Zorg dat je zelf ook niet te afhankelijk bent van je partner en blijf zelf contacten onderhouden met je vrienden, los van hem/haar. Dat geeft je wat meer eigenwaarde.

This entry was posted in Andere and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *