Je bent jong en je vindt geen lief….

Ookal lijkt het haast onbestaande voor veel oudere vrijgezellen, maar er kampen heel wat jongeren met een singlestatus waar ze vanaf willen en wat maar niet lijkt te lukken.

Deze jongeren krijgen al wel eens te horen dat ze te hoge eisen stellen. Toch blijf ik geloven in de zin: ‘If it ain’t magic, it ain’t worth it’. Als je op jonge leeftijd niet compleet overdonderd wordt door iemand waar je echt van zegt: ‘Wow, wat is dat hier! Wij passen geweldig bij elkaar, het is fantastisch, ik voel me ongelofelijk, wij vullen elkaar aan, we lachen en amuseren ons en ik kan echt mezelf zijn’, dan moet je er niet aan beginnen. Als je nog dingen zou willen veranderen aan je partner, begin er dan niet aan. Je kan iemand niet veranderen. Zolang je jong bent, is je visvijver nog groot. Naarmate je ouder wordt, ga je het misschien met minder moeten doen. Maar als je jong bent, dan moet alles echt fantastisch zijn vanaf het eerste moment.

Toch raken jongeren in paniek en veel te snel! Ik weet niet wat dat is met de jeugd van tegenwoordig, maar als ze drie maanden geen lief hebben, dan raken ze vaak al in paniek. Het is nochtans goed om even single te zijn. Geniet er van! En als je nog nooit een lief gehad hebt, is er ook niets mis met je. Je bent alleen kieskeurig genoeg om niet de eerste de beste te pakken. Als je rond je kijkt op straat en je ziet koppels lopen, dan zie je daar de meest lelijke mensen van de wereld bij, die toch een lief hebben. Iedereen kan een lief hebben. Laten we aannemen dat jij niet onwaarschijnlijk knap, maar zeker ook niet lelijk bent. Je bent vast en zeker ook niet dom, maar je bent ook niet de slimste ter wereld. Als jij nu nog geen relatie hebt, dan betekent dat alleen dat je kieskeurig genoeg bent om niet de eerste onnozelaar te pakken die aan je deur komt staan. En dat is toch goed?

De enige fout die jongeren maken, is dat ze veel te onzeker zijn en daardoor in paniek raken. Ze zijn onzeker over zichzelf en over het feit dat ze (nog) geen relatie hebben. Wanneer ze daardoor helemaal verstijven in het aangaan van relaties, kunnen ze eventueel wat externe hulp zoeken.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *