Kan je té lang alleen zijn?

Bepaalt het aantal jaren dat je single bent het succes op daten of niet. Er wordt al lachend gezegd dat wanneer je te lang alleen bent, je vastroest in gewoontes en je ‘nooit meer van straat raakt’.  Is dat zo? Kan je té lang single zijn waardoor de kans op het slagen van een relatie net meer mogelijk is?

Iedereen kan vastzitten in gewoontes, maar vastroesten doe je alleen maar wanneer je niet flexibel van aard bent. En als je dat niet bent als je single bent, zal je dat ook niet zijn als je in een relatie zit. Er zijn nu eenmaal bepaalde mensen die gewoontedieren zijn en daar zal een relatie hebben of niet, niets aan veranderen.

En misschien ben je wel al lang single maar ben je dat ook omdat dat een duidelijke en bewuste keuze was. Je vindt het prima om alleen te zijn. Je komt en gaat wanneer je wil, je doet wat je leuk vindt, eet wat je lekker  vindt, doet aan wat jij vindt dat je past. En heel af en toe voel je je wel eens eenzaam, maar dat weegt voor jou niet op tegen al die momenten wanneer je rekening zou moeten houden met je partner. Jij hebt liefde al lang aan de deur gezet en de deur goed dichtgetrokken. Cupido moet niet meer komen aankloppen. Single zijn is dan een bewuste keuze en ben je niet omdat je al te lang alleen bent en niet meer van straat raakt.

Een andere manier van single zijn is dan weer dat je ergens het gemis van de ander blijft voelen. Niet dat je ongelukkig bent of constant met een eenzaam gevoel rondloopt, dat niet. Je hebt doorheen de tijd die je alleen bent, geleerd dat alleen zijn voordelen heeft. Die heb je benut en je hebt een aantal fijne dingen voor jezelf  uitgebouwd: nieuwe vrienden, een nieuwe hobby, fijne reizen,…  Maar aan de andere kant blijf je wel rondkijken en uitkijken naar een partner. Je hebt Liefde met de grote L nog niet aan de deur gezet. Dus als hier Cupido komt aanwaaien, doen de jaren dat je al alleen was, er niet meer toe. Je zal -integendeel- dat moment omarmen.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *