Koop geen parfum voor Valentijn.

Waarom je beter geen parfum had gekocht voor Valentijn…

Parfums vind je zoet, zwaar, licht, fruitig,… en met een zware muskgeur. De ene gaat de deur niet uit zonder, de andere houdt het voor ‘speciale gelegenheden’. Ze hebben steeds de bedoeling om lekker te ruiken. Op zich wel jammer, want al die geurtjes verbergen onze eigen lekkere geurstoffen: de feromonen!

Deze hoog werkzame natuurlijke chemische bestanddelen hebben slechts een reden om zowel door dieren als mensen afgescheiden te worden, namelijk om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken. Feromonen versterken met andere woorden De natuurlijke functie van feromonen is dus om zowel bij dieren als mensen de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen. Ze werken specifiek in op het seksueel onderbewustzijn van de mens, en werken seksueel aantrekkend en stimulerend.

Zweetklieren zorgen bij de mens dat de feromonen geproduceerd en uitgescheiden worden. Dus iedere keer als we zweten scheiden ook een beetje van de feromonen uit die ons aantrekkelijker maken in de ogen van anderen.

Het probleem is echter dat we vrijwel dagelijks een douche nemen juist omdat we niet naar zweet willen ruiken. Met het zweet spoelen we dus ook net die stoffen weg die ons meer aantrekkelijk en sexy maken in de ogen van andere mensen! Verder neemt de productie van feromonen snel af na ons 20e levensjaar, en produceren we nog maar een fractie van de hoeveelheid feromonen tegen de tijd dat we de 40 bereiken. Zijn we dan verplicht om tegen on 40ste levensjaar dubbel zo hard te zweten en ons minder te wassen? Nee, synthetische menselijke feromonen maken het nu mogelijk om schoon en fris te ruiken, en toch de natuurlijke aantrekking van de feromonen te hebben. Eindelijk kunnen we nu dan profiteren van het beste van beide werelden!

Al lange tijd worden dierlijke feromonen verwerkt in cosmetica om de aantrekkingskracht van de gebruiker te vergroten. Het bekendste voorbeeld daarvan is de verwerking van musk (muskus) in parfums. In de landbouw worden feromonen al vele jaren gebruikt om vee tot paren aan te zetten. Als gevolg van het opspuiten van mannelijke feromonen op bijvoorbeeld stieren nemen koeien vrijwel ogenblikkelijk de paar-positie in. Zelfs de kleinste hoeveelheden van deze sekslokstoffen roepen in fracties van seconden een sensatie van opwinding in de hersenen op.

Bij mensen is het het “Vomeronasaal Orgaan” (VNO) dat ervoor zorgt dat we de feromonen kunnen ruiken. een waargenomen stuurt het VNO stuurt direct een signaal naar het deel van hersenen dat het seksuele gedrag bepaalt. Feromonen zullen er dan misschien niet voor zorgen dat personen van het andere geslacht zich van alle kanten op u zullen werpen, maar een duidelijk merkbaar verschil in hun gedrag in sociale situaties zal u zeker waarnemen. Mensen die jouw feromonen ruiken zullen meer open staan voor toenadering, en over het algemeen vriendelijker zijn en meer geneigd zich open te stellen.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *