Liefdesweetjes (deel 3)

Af en toe gebruik ik deze blog ook wel eens om wat luchtigere dingen neer te schrijven. Zo las ik onlangs het boek Hartstocht van Tila Pronk. Het bevat ontzettend veel weetjes over de liefde. Een kleine bloemlezing krijgt u in de volgende blogstukken als gevolg.

Wist u dat iedereen liegt in de Liefde?

We zijn met zijn allen Pinocchio. Niet liegen is zoiets als niet denk. Dus mensen die beweren dat ze nooit liegen, liegen net heel erg. 
Onderzoekster Bella dePaulo vroeg proefpersonen om elke dag hun leugens te noteren in een dagboek. De resultaten logen er niet om: elke persoon loog elke dag minstens twee keer. Soms klein soms groot. Gaande van ‘alles ok!’ antwoorden wanneer te eigenlijk niet goed met hen ging, tot een regelrechte leugen over wat ze wel of niet gedaan hadden. Verder moesten de proefpersonen aangeven of ze spijt hadden van hun leugen. No regrets was het antwoord… Want maar liefst 70 procent zou zijn leugen gewoon opnieuw vertellen.

Wist je dat roken minder schadelijk is dan geen liefde krijgen?

Geen liefde krijgen is vooral heel erg slecht voor je hart. Daniel Perlman en Warren Jones zijn de auteurs van het boek  ‘Advances in personal relationships‘ en beschreven dat leven in een sociaal isolement kan leiden tot het krijgen van hartklachten. Nog straffer is hun volgende uitspraak: in eenzaamheid leven vormt een groter risico voor je gezondheid dan roken. Verder is het ook zo dat wanneer je hartklachten hebt,  je sneller geneest wanneer je goed omgeven bent door vrienden en geliefden. Eenzame mensen met hartproblemen hebben dubbel zo veel kans om te sterven.

Wist je dat baby’s ook liever een schoon gezicht zien verschijnen boven hun wieg?

Het zit er dus echt van jongs af aan in dat we aangetrokken worden door aantrekkelijke gezichten. Tijdens een onderzoek lieten ze baby’s kijken naar een computerscherm. Daar verschenen verschillende foto’s, zowel van aantrekkelijke als van minder aantrekkelijke mensen. Zelfs baby’s kiezen voor de aantrekkelijke gezichten door er vaker en langer naar te kijken wanneer ze op het computerscherm verschenen.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *