Liefdesweetjes (deel vier)

Af en toe gebruik ik deze blog ook wel eens om wat luchtigere dingen neer te schrijven. Zo las ik onlangs het boek Hartstocht van Tila Pronk. Het bevat ontzettend veel weetjes over de liefde. Een kleine bloemlezing krijgt u in de volgende blogstukken als gevolg.

Wist je dat gevaar er net voor zorgt dat je sneller verliefd wordt?

En wij maar denken dat al die vrouwen voor James007 bond vallen omdat ze hem zo charmant vinden. Niets van aan, dat kom omdat ze samen spannende dingen beleven. Tila Pronk beweert dat er niets zo goed is om eens af en toe als koppel een parachutesprong of een andere gevaarlijk ding te doen om je verliefdheid aangewakkerd te blijven houden. Het onderzoek dat dit uitwees ging door in een nationaal park in Canada. Haar missie was eenvoudig: zij moest mannen zien te overtuigen om deel te nemen aan een onderzoek. Dat onderzoek bestond uit het invullen van een vragenlijst bij het bekijken van  foto’s waar ze een verhaal bij moesten verzinnen (thematic apperception test). Na ze hen had aangesproken, gaf ze haar telefoonnummer met de vraag om haar opnieuw te contacteren. Er werden twee plaatsen uitgekozen waar ze mannen zou aanspreken. De eerste plaats was een erg veilige plaats: een brede stabiele brug die niet te hoog boven een rivier hing. De tweede plaats was eerder onveilig: ze hing 150 m boven de rivier en schudde de brug heen en weer door de wind. De mannen die ze ontmoette op de veilige brug reageerden helemaal anders dan de mannen van de onveilige brug. De mannen van de onveilige brag verzonnen meer seksueel getinte verhalen en toonden veel meer interesse in de vrouw dan de mannen van de veilge brug. Ook contacteerden significant meer mannen de vrouw op die haar hadden ontmoet op de onveilige brug.  Ze dachten en voelden zich dus wat verliefd, maar waren eigenlijk gewoon nerveus door de onveilige situatie waar ze inzaten.

Wist u dat een op de vijftig kinderen wordt opgevoed door man die, zonder dat hij het zelf weet, niet de biologische vader is? 

En vrouwen komen daar ook nog wetenschappelijk mee weg, toch volgens de goede gene theorie. Het komt er op neer dat je het beste van de twee werelden wil krijgen: je wil een man die zacht en beschermend is en goed zorg draagt voor jou en je kinderen. Aan de andere kant zorg je dat die kinderen komen van een man die sterk, macho, viriel en aantrekkelijk is. Maar of je man met die uitleg gediend gaat zijn als hij te weten komt dat de kinderen niet van hem zijn, daar betwijfel ik ten zeerste!

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *