Moet een prins altijd een paard hebben?

‘Eindelijk weet ik het!’, zei ze. ‘Eindelijk weet ik wat voor een man ik zoek’.

Ik kon niet onder stoelen of banken steken dat ik bijna van mijn eigen stoel viel toen ze dat zei. Ze was pas enkele maanden single maar zat aan haar derde rebound en een vierde kwam er aan.

‘Ik weet het nu. Ik heb er eens goed over nagedacht en ik weet hoe mijn toekomstige partner moet zijn’, zei ze zelf met enige trots en bewondering zoekende ogen.

‘En?’, vroeg ik dan maar… ‘Hoe?’

En toen kwam de lijst, een ellelange lijst over alle eigenschappen die hij moest bezitten: hij moest groot (minstens een meter vijfentachtig) zijn,  humor hebben, mooi gebit, niet te rijk, maar ook niet te arm, liefst geen kinderen, een leeftijdsverschil dat niet groter was dan zeven jaar, een interessant beroep of hobby, mooie handen, goed in bed mét de nodige aandacht voor haar en liefst niet te klein geschapen, geen borstjes maar lovehandles waren geen probleem, sportief, een beetje lichaamshaar, maar vooral niet op de rug, goede smaak van kleren, muziekliefhebber voor 50-60-70, kunnen dansen, zachte stem, nooit boos worden maar wel een uitgesproken mening hebben, proper op zijn eigen, zijn eigen huishouden kunnen runnen, lekker kunnen koken, willen reizen (en veel), liefst een baard maar speciale snor kon er ook nog door, … verder moest hij haar beminnen zoals niemand anders ooit had gedaan en haar eeuwig trouw blijven met de nodige spontane en nooit saaie seks en gesprekken die maar niet eindigden.

En de haarkleur? vroeg ik nog even… Dààr had ze nu nog niet over nagedacht.

Misschien heb jij ook wel zo een lijstje. Hét lijstje over hoe de prins op het witte paard eruit moet zien. Maar gaat daar liefde over? Gaat Liefde met de grote L dus, niet over iets helemaal anders? Gaat het niet over een contact voelen dat je bij niemand anders hebt? Gaat het niet net over al hetgeen wat niet in een lijstje te bevatten is.

Van het moment je kan zeggen waarom je iemand graag ziet, is het nog maar half meer. Je houdt niet van iemand om zijn mooie haren of geweldig gebit. Je houdt van iemand… omdat je van iemand houdt. Niet omdat hij of zij aan je verwachtingen voldoet. Nee, je bent bij deze persoon net omdat je niets moet verwachten. Je wil gewoon bij hem/haar zijn. Zonder meer en zonder minder. Zonder verwachting, zonder eis. Gewoon omdat zijn bij deze persoon in alles wat je doet, zelfs al is het naar de Colruyt gaan, een feest op zich is. Je houdt van iemand omdat die je op een hoger niveau brengt, omdat jullie samen niet twee maar drie zijn, omdat jullie dingen bij elkaar losmaken die iemand anders niet kan. Niet omdat het letterlijk niet kan, maar gewoon omdat die jou niet uitdaagt om die ene stap verder te zetten, om die ene laag dieper te denken om net iets langer stil te staan bij wat er echt toe doet.

Singles die bij hun lijstje bijven, slaan de bal mis. Ze denken dat wanneer de lijst gevuld is, de Liefde er is. Daarom, bij deze: een prins die geen paard heeft is ook een prins… én makkelijker te kussen.

 

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

One Response to Moet een prins altijd een paard hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *