Seks op de eerste date?

Je eerste date loopt geweldig goed en je voelt dat er elektriciteit in de lucht hangt. Jullie wandelen samen naar buiten en die eerste kus is magisch. Je kijkt in elkaars ogen en die stralen hetzelfde verlangen uit. Jullie willen die nacht nog consumeren! Maar is dat wel een goed idee? Kan seks op een eerste date?

 

Ookal luidt de algemene regel ‘niet doen!’, hangt het er eigenlijk vooral van af wie je date en in welke fase jullie persoonlijk zitten. Alles even op een rijtje zetten…

Yes, we can!

1. Want we kennen elkaar eigenlijk al jaren.

Je kent elkaar al een hele tijd, frequenteert dezelfde vriendenkring of sportclub en hebt al wel eerder contact gehad. Helaas hebben jullie tot vandaag nog nooit het geluk of het lef gehad om elkaar alleen te zien. Dat is net gebeurd en het is duidelijk dat jullie hetzelfde van een relatie verwachten. Jullie weten met andere woorden of jullie Friends with a Benefit worden of levenspartners. In beide gevallen belooft het een avond met een happy ending te worden.

2.Want we zien elkaar hierna toch niet meer.

Je bent voor het werk op reis en zit in een leuk hotel. Alleen eten vind je maar niets en je belandt aan tafel met een leuke disgenoot. Waarom die avond niet volledig maken? Hetzelfde geldt voor vakantieliefdes. De kans dat hier een serieuze relatie uit voortvloeit is klein. Maar als je dat weet en in je achterhoofd houdt, dan hoeft niets je te beletten om je eens volledig te laten gaan. Denk er wel aan: veiligheid boven alles!

3. Want jullie willen allebei gewoon seks zonder enige verplichtingen.

Je komt net uit een lange relatie en wil je nog niet dadelijk opnieuw binden. Geen zin in verplichtingen, je blootgeven, nieuwe vrienden en familie leren kennen, je onzeker voelen, aan verwachtingen beantwoorden. Denkt je date er net hetzelfde over, dan houdt niets jullie tegen om elkaar op lichamelijk vlak te plezieren.

No, we won’t

1. Want je kent je date nog niet goed (en wil een serieuze relatie)

Je hebt je date nog maar net leren kennen en wet helemaal niet hoe hij/zij over relaties denkt. Je weet niet wat de levensvisie is van je date, kent geen hobby’ s, hoort geen verhalen over vrienden of familie,… Doe dan maar eerst rustig aan en leer elkaar wat beter kennen.

2. Want je wil niet overkomen als een makkelijke prooi.

Als je date het idee krijgt dat seks voor jou even vrijblijvend is dan een brood kopen, lijkt het wel dat het niet uitmaakt wie er naast je slaapt. Dat geeft je date het gevoel dat hij/zij niet belangrijk is voor jou.

3. Want je bent niet seksueel aangetrokken 

Dus zelfs als de ander duidelijk aangeeft dat die wél wil en het is zelfs voor jou al lang geleden, waarom het doen… je bent niet aangetrokken en zal alleen ontgoocheld zijn. Duik gewoon met jezelf onder de lakens, dat geeft minder last achteraf.

4. Want jullie allebei iets anders van deze date

De ene zoekt een vader voor haar kinderen, de ander een losbandige en wilde avond. Deze combinatie kan je maar beter mijden. Want als de partner die een relatie zoekt ook effectief verliefd wordt, zal jij opnieuw een hart moeten breken.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *