Welke onderwerpen te mijden zijn op een eerste date.

We hebben het hier in deze blog al vaker gehad over de do’s and don’ts op een eerste date. Sommige zijn algemeen (niet zat worden) andere zijn iets meer genderspecifiek (geen té diepe decolleté). Om het rijtje wat te vervolledigen, hier nog een aantal aandachtspunten voor mannen.

1. Jezelf verkopen of afkraken werkt niet.

Het is gekend dat mannen die net iets te vol zijn van zichzelf voor veel vrouwen een afknapper zijn. Maar ook mannen die een opsomming maken van al hun negatieve eigenschappen zijn dat. Eerlijkheid duurt het langst, maar je date hoeft toch niet van de eerste keer te horen dat je nooit kookt, je maar een keer per maand je was doet, je in al de tijd dat je alleen bent nog nooit gekuist hebt, je elke vrijdagavond stomdronken naar huis rijdt,… Wanneer je date je leuk vindt en jij niets aan je minder leuke kantjes doet, zal ze er zelf wel achter komen.

2. Je praat niet over geld.

Je praat niet over geld, niet als je het wel hebt en ook niet als je het niet hebt.  Vrouwen hebben heus wel ogen in hun hoofd en zullen wel zien of je geld hebt of niet. Je vertelt dus niet over je dikke jeep, je gaat haar daar mee ophalen. Er zijn vrouwen waar het belangrijk voor is dat je geld hebt, voor anderen is geld het laatste van hun zorgen. Ook dat zal je wel merken. En misschien moet je je vooral afvragen of jij wel een vrouw wil voor wie het effectief uitmaakt of je geld hebt.

3. De concurrentie.

Wil je als man weten met hoeveel mannen je date de lakens heeft gedeeld, hoe goed ze wel waren als minnaar en welke geweldige dingen ze deden? Nee. Dus waarom denk je dat je date dat wel zou willen weten. Zelfs als ze er achter vraagt, is het een onderwerp dat je beter op een eerste date niet aankaart. Daarom moet je het thema niet uit de weg gaan, maar je kan gerust antwoorden dat je hier nu bij haar bent om haar beter te leren kennen en dat al de rest er voorlopig niets toe doet.

4. Verpleegster gevraagd?

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar toch. Er zijn mannen die op een eerste date beginnen te vertellen wat er met hen allemaal lichamelijk scheelt. Die rug die regelmatig pijn doet, de ellenbogen die stroef zitten, de eksterogen op de voeten die regelmatig weggehaald moeten worden. Je denkt als man hier misschien wat moederlijke gevoelens mee op te wekken en je date het gevoel te geven dat ze nodig is. Zo werkt het niet. Je vrouwelijke date gaat je hierdoor zeker niet aantrekkelijker vinden, tenzij ze een verzorgend type is en jou als haar nieuwe missie beschouwd.

5. En waar gaan we wonen?

Mannen die op hun eerste date al beginnen te vragen naar hoeveel kinderen je nog wil en of je eventueel wil verhuizen naar zijn huis, hebben al snel afgedaan. Fijn dat een man rekening houdt met de toekomst, maar op een eerste date lijkt het meer op een wanhoopsdaad. En wie wil er nu een wanhopige man?

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *