Vakantieliefde of meer?

Hoe kan je nu te weten komen of je vakantieliefde kans heeft op slagen? Of er met andere woorden meer inzit dan een weekje pret onder de zon?

Het eerste wat je moet te weten komen is of hij single is of niet. Want hij of zij kan al even goed in een relatie zitten, verloofd zijn of zelfs getrouwd zijn. Hiermee is niet dadelijk de kous af. Je zou kunnen denken dat je vakantieliefde de andere relatie wel zal verbreken om bij jou te kunnen zijn. Ja, dat kan. Maar heb je er ook al aan gedacht dat deze nieuwe liefde zich er dus niet boor schaamt om zijn/haar partner te bedriegen? En wie zegt dat hij/zij dat ook niet bij jou gaat doen. Alleszins start jullie relatie op basis van bedrog en het is niet zo makkelijk om bij de eerste twijfels te blijven geloven in het sprookje dat jullie liefde voor elkaar uniek is.

Wat wil deze vakantieliefde eigenlijk van jou? Want je leert iemand kennen, er is wat geflirt, je vindt elkaar leuk, brengen veel tijd samen door, genieten van zon zee en strand en hebben fantastische seks. Maar misschien wil je vakantieliefde ook niet meer dan dat. Je zal dus moete net weten komen of deze Romeo of Julia een vervolg wil aan de leuke week. Of dat jij deze zomer gewoon al nummer 12 in de rij was.

En dan een terechte vraag aan jezelf: vind jij je vakantieliefde wel de moeite waard om na de vakantie nog te blijven zien. Het is niet onlogisch dat je je goed voelt bij deze persoon. De situatie is dan ook ideaal: je bent uitgerust, geen stress, niets moet, iedereen is aardig en vriendelijk, geen wekker die je wakker maakt, het tintje bruin maakt jullie een heel stuk aantrekkelijker, de alcohol en de tijd maakt de seks geweldig. Vakanties laten je aan de ene kant alles intenser beleven, aan de andere kant, ziet alles er ook beter uit. (Net zoals die wijn die in Frankrijk zo lekker smaakte en drink je dezelfde thuis… is het toch niet helemaal hetzelfde…) Bekijk je vakantieliefde dus even objectief. Probeer je eens voor te stellen dat je die vrouw of man zou tegengekomen zijn in je eigen dorp. Zou je die dan nog steeds interessant hebben gevonden?

Maar stel dat je je vakantieliefde het einde vindt, dat het goed klikt, dat hij/zij ook smoor op jou is… dan is er nog steeds die eindeloze afstand. Statistieken bewijzen dat een relatie hebben met iemand uit een ander land niet veel kans op slagen heeft, tenzij een van beiden bereid is om na verloop van tijd te verhuizen. Maar vaak vervagen de gevoelens, komt er wat wantrouwen aan te pas, ontmoet je toch iemand anders en dat ondanks de pure en oprechte gevoelens voor elkaar. Je kan op vakantie echt het voornemen hebben om hieraan te werken en te blijven geloven in het sprookje, maar meestal eindigen ze in pijnlijke telefoontjes en eindeloze skypesessies elk in eigen land en blijf je achter met een gebroken hart.

En niet alleen de afstand kan jullie liefde op de proef stellen. Er is ook nog het verschil in cultuur en/of religie. Op vakantie lijken die verschillen niet zo groot, maar dat worden ze wel als je elkaar daarna weer ontmoet in de ander zijn land in een niet-vakantie sfeer.  Ook daar denk je best even vooraf over na of je daartoe bereid bent.

Bref, vakantieliefdes kunnen heel mooi, intens en oprecht zijn. Toch zijn er heel wat omstandigheden die het niet makkelijk maken. En het is goed om vooraf daar even over na te denken en te beseffen in hoeverre je bereid bent om de bluts bij de buil te nemen vooraleer je tussen de lakens duikt.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.