Wil hij wel een relatie met mij?

Ik ben een vrouw van 47 jaar en heb sinds enkele weken een man van dezelfde leeftijd leren kennen via een datingsite. We hebben elkaar al enkele keren gezien, maar ik mis iets. Hij zegt dat hij me graag heeft en verder wil, maar ik merk dat niet. Hij belt me haast nooit en ik heb niet het gevoel dat hij me persé wil zien. Het lijkt eerder alsof we al jaren getrouwd zijn en haast in een sleur zitten. Wat doe ik hier nu mee? (Ann)

Dag Ann,

Als je al van in het begin het gevoel hebt dat hij je niet perse wil zien en hij geen moeite doet om te bellen of om op een andere manier met je contact te nemen (want het kan natuurlijk zijn dat hij gewoon niet graag belt), dan is de kans groot dat hij niet ten volle wil gaan voor deze relatie.

De kans is groot dat hij afspraakjes met je maakt omdat je makkelijk en aangenaam gezelschap bent of omdat het voor hem veilig genoeg is. Als jij ook zo een relatie wel, dan is het god. Maar als je deze relatie verder wil uitboewen, zal je je steeds zoals nu blijven voelen: alsof er iets mist.

Mensen zouden in het begin van een relatie op hun best moeten zijn: ze geven meer aandacht, zijn romantischer, vertellen meer over hun gevoelens, hebben meer zin in seks,… Zoals je hem dus nu ziet, is hij op zijn best. Beter wordt het niet, dus je gevoel dat er iets mist zal waarschijnlijk alleen maar groeien. Passie is datgene wat je mist.

Hiierbij wil ik niet zeggen dat elke relatie moet gebaseerd zijn op passie. Heel wat langdurige relaties die goed werken, hebben passie niet als basis van hun relatie.  Als dat voor jou aanvoelt als een gemis, dan is het zo.

Dan kan je beter deze relatie beëindigen in plaats van hier nog meer tijd in te steken. Vooraleer je dat doet, raad ik je aan van hem op de hoogte te brengen van je gemis. Er zijn mannen die ‘met de handrem op’ vertrekken omdat ze schrik hebben om de andere te veel te overdonderen. moest het zo een man zijn, dan geef je hem alsnog de kans om voluit te gaan.

Veel succes

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *