Vakantielief of toch maar niet?

Is verliefd worden op vakantie een goed idee of een grove fout? Er zijn eigenlijk zowel goede als slechte kanten aan een vakantieliefde. Door middel van onderstaande tips kun je misschien makkelijker over je gebroken hart stappen.

Allereerst kan je maar beter vertrekken van het idee dat je op vakantie bent voor jezelf en niet voor je vakantielief. Probeer dus niet je hele vakantie met hem op te trekken en maak vooral tijd voor jezelf. Zo iemand nieuw kan ook irritaties veroorzaken. Wees dan nuchter: de relatie zal waarschijnlijk toch maar voor een paar dagen duren. Dus relax… Wanneer de irritatie hoog oploopt, spreek dan je gevoelens uit en kom uiteindelijk tot een overeenkomst: wel of niet de relatie door laten gaan? Maar wanneer je hem echt niet meer kan uitstaan, besf dan dat het nog steeds jouw vakantie is en ga dan uit elkaar.

Een ander leuk aspect van een vakantie lief is uiteraard seks. Seks met een ‘vreemde’ in een ‘vreemde omgeving’ kan ongelooflijk opwindend zijn. Totale vrijheid in combinatie met zon, drank, ontspannen sfeertje, doen de rest. Toch worden, in het bijzonder vrouwen, na een verhitte vrijpartij overspoeld met spijt en schuldgevoelens. Om dat te voorkomen kan je beter wat matig zijn met drank, zodat je na afloop van de avond geen spijt krijgt van je daden. Een ander belangrijk punt is dat je je niet laat ‘overhalen’ seks te hebben. Stop onmiddellijk met de vrijpartij wanneer je het gevoel krijgt dat iets niet klopt, of dat je het gevoel hebt gedwongen te worden. Neem geen overhaaste beslissingen en doe alleen maar waar jij zin in hebt en vrij altijd veilig, dus met condoom!

Een vakantieflirt kan een ware opsteker zijn voor je zelfvertrouwen. Maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. Wanneer hij te opdringerig wordt, kan het benauwend gaan werken en soms zelfs erger dan dat. Wees daarom vanaf het begin tegen hem duidelijk dat de ‘liefde’ vrijblijvend is, ook al loop je de kans ‘de ware’ te missen. Vertel hem, zonder zijn vertrouwen te beschamen, dat de liefde stopt bij het afscheid nemen. En dan, om een gebroken hart zo snel mogelijk te helen, ga thuis, niet in op zijn telefoontjes of e-mailtjes. Beter de korte pijn als je toch niet van plan bent om een langeafstandsrelatie te beginnen.

This entry was posted in blijf jezelf, einde relatie, single, verliefd and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *