Zijn exen vijanden?

Mijn vriend komt nog altijd heel goed overeen met zijn ex. Hij spreekt nog geregeld met haar af en zou het fijn vinden mochten zij en ik vriendinnen worden. Ik vind dat een vreemd idee. Stel ik me aan?

Sommige mensen blijven contact hebben met elk van hun ex’en, andere verbreken alle contact. Dadelijk in opstand komen gaat weinig succes hebben. Zij kennen elkaar al langer dan jij hem kent. Je kan dus best eens kijken wat voor een relatie zij precies nog hebben. Ik vind het net erg belangrijk dat hij je aanmoedigt om haar ook te leren kennen. Zo kan je ook zien hoe zij met elkaar omgaan: raken ze elkaar veel aan, spreken ze alleen maar over het werk, de hobby’s,… Of vertelt hij haar ook over de leuke dingen die hij met jou doet?

Hoe gaat zij met hem om?

Belangrijk is ook de manier waarop zij omgaat met jou. Heel wat exen die gewoon bevriend zijn, gaan je in het gesprek betrekken. Wanneer het onderwerp een thema is uit hun gezamenlijk verleden, is het belangrijk dat je vriend of zij je de nodige duiding geeft. Krijg je die niet, vraag er dan de eerste keer naar. Merk je dat hij (en zij) je ook daarna buiten het gesprek houden, reageer dan niet meer. Je kan het later bij je vriend nog eens voorleggen. Misschien was het hem gewoon even ontgaan, maar als hij vindt dat je ‘daar geen spel van moet maken’, kan je misschien maar beter je conclusies trekken.

Ken je vijand

Probeer gewoon zoveel mogelijk van haar te weten te komen. Het helpt de meeste mensen om een duidelijker beeld van ‘de rivale’ te krijgen. Hierdoor bekijk je je concurrent op een realistische manier en is zij niet die ideale vrouw die jij er misschien van maakt. Wie weet hebben jullie net wel  erg veel overeenkomsten en staat die vriendschap niet zo ver als je nu denkt.

This entry was posted in blijf jezelf, ex, goede relatie, vrienden and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *