Hij wil me niet elke dag bellen.

De afgelopen negen maanden heb ik doorgebracht met een fantastische man. Al van in het begin waren we erg verliefd op elkaar, maar we hebben de tijd genomen om elkaar beter te leren kennen. Langzaam groeide onze liefde en ik kan zeggen dat het de meest intense liefde is die ik tot nu toe gekend heb. We praten over de toekomst met alles er op en er aan: huis kopen, trouwen, zelfs kinderen. We hebben een heel eerlijke en open relatie waar we elkaar echt alles in kunnen vertellen. Nu is hij sinds kort gestart bij de politie. Hij heeft erg veel shiften waarin hij moet werken en dat is niet altijd evident. Toch denk ik dat hij best wel de tijd kan maken om me even te bellen. En daar schuilt het probleem. Wij wonen nogal ver van elkaar en zien elkaar wel elk weekend maar we horen elkaar nauwelijks in de week sinds hij bij de politie werkt. Ik merk eigenlijk dat hij daar ook niet echt moeite voor doet om me te bellen. Zelfs antwoorden op een smsje gebeurt nauwelijks. Ik ben dit soort van gedrag niet gewoon, zeker niet van iemand waar ik zo van hou. Toch moet ik het niet persoonlijk nemen, want ook zijn familie en vrienden behandelt hij op dezelfde manier. Ik heb dit al verschillende keren aangekaart bij hem en hem uitgelegd hoe belangrijk dagelijks contact voor mij is. Hij zegt dat hij zijn best gaat doen, maar er gebeurt niets. Vraag ik nu echt te veel als ik hem dagelijks wil horen? Heel zijn houding hierover doet mij twijfelen en ik weet niet of verhuizen nog een goed idee is. Graag wil ik je mening hierover kennen.

 

Een van de belangrijkste adviezen die ik je kan geven is het volgende :  ‘als iemand je toont hoe en wie hij echt is, geloof hem en denk niet dat hij bij jou wel anders gaat zijn’. Je vriend toont je hoe hij werkelijk is, zowel bij jou als bij anderen: een man die niet graag communiceert via telefoon of sms. Geloof hem, zo is hij. En wees gerust, jij kan hem niet veranderen, hij alleen kan beslissen of hij wil veranderen en hoe.

Begrijp me niet verkeerd, zoals je hem beschrijft is hij een goede vent die je echt graag ziet en een toekomst met je wil opbouwen. Aan de andere kant, is hij slecht in communiceren. En is hij ook niet van plan om daar iets aan te doen.  Heeft hij zich laten meeslepen in het semi-machowereldje van de politie? Niet dat er geen politiemannen zijn die wel vaak bellen of smsen…

Misschien wil hij wel niet zo veel met je praten. Misschien is hij gewoon te druk bezig om met je te kunnen praten. Misschien denkt hij er gewoon niet aan om je te bellen omdat zijn werk zijn hoofd helemaal in beslag neemt en sta jij op dat moment ergens op plaats 100 in zijn agenda. Misschien houdt hij niet genoeg van je om er een gewoonte van te maken om je toch te bellen. Misschien vindt hij het veel leuker om je gewoon te zien.  Misschien is hij gewoon zoals hij is: een man die niet graag belt.

Het antwoord op je waarom vraag staat hier waarschijnlijk tussen, of net niet. En eigenlijk doet dat er niet toe. Hij laat je zien wie hij is. Hij laat je zien dat hij daar niet in zal veranderen of op dit moment alleszins niet bereid is om dat te doen.

De vraag is wat jij gaat doen?  Ga je blijven proberen van hem te veranderen, ergens met het idee dat ‘als hij genoeg van je houdt hij dat wel voor jou wil doen’. Of geloof je hem dat hij niet gaat veranderen? Aanvaard je hem zo als hij is? Sommige vrouwen kunnen tevreden zijn met het idee dat iemand oprecht van hen houdt, ook al zit die dan de helft van het jaar ergens op een tanker of boorplatform en kan die niet dagelijks iets van zich laten horen.

Het is aan jou om te beslissen welke vrouw je bent.

Jij moet je vooral niet meer bezighouden met hem te proberen te veranderen. Leg het nog eens laatste keer uit hoe belangrijk het voor je is en hoeveel plezier hij je daarmee doet.

Als je relatie de moeite waard is en jouw vraag is haalbaar voor hem, dank kan het zijn dat hij bereid is te veranderen. Als de inspanning te groot is voor hem of het verlies te klein, zal hij het niet doen. Wat het ook wordt, je zal zo je antwoord krijgen op je vraag of het de moeite waard is om te verhuizen. Je kan er alleszins gerust in zijn dat je niets anders had kunnen doen om deze relatie te doen slagen. Hij is wie hij is, een man die niet graag communiceert via telefoon. Jij bent wie jij bent, een vrouw die dagelijks iets van haar man wil horen. En als de omstandigheden niet kunnen veranderen en jij kan niet veranderen en hij kan niet veranderen, dan mag je elkaar nog zo graag zien. Soms is graag zien alleen niet genoeg.

This entry was posted in communicatie, telefoneren, valkuil relatie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hij wil me niet elke dag bellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *