Ik wil alleen maar mijn droomvrouw.

Ondertussen ben ik 39 jaar en al jaren alleen. Ik zie er zeker niet slecht uit- al zeg ik het zelf- en merk dat ik wel aandacht krijg van vrouwen. Ik weet trouwens ook waarom ik geen relatie heb. Ik heb een specifieke voorkeur voor vrouwen met korte blonde haren, perfect gebit, beetje Oost-Europees uiterlijk en bruine ogen. Ik merk dat ik me -seksueel- niet aangetrokken voel tot andere vrouwen en begin er dan ook niet aan. Ik besef wel dat het ergens niet klopt, maar kan me er voorlopig niet overheen zetten. Wat moet ik hiermee?

Als ik het goed begijp dan vraag je eignlijk aan mij waarom je nu persé op dit soort van vrouwen valt, waarom je er niet in slaagt om het toch te proberen bij een andere vrouw en of je dit kan veranderen.

De basistheorie die hierover wordt aangenomen is dat je door oude associaties en/of door gewoontes op een bepaald type van partner valt. Die gewoontes beginnen meestal bij de eerste seksuele ervaringen. Toch is het geen bewuste keuze, het is niet zo dat je telkens denkt: ‘Hé, die lijkt op mijn eerste liefje, dus ik zal hier maar eens mee in bed duiken’. Je moet weten dat onze hersenen tijdens de puberteit bijlange nog niet volgroeid zijn (dat zijn ze pas rond 23 jaar). Daarom zijn ze op dat moment ook erg gevoelig voor ervaringen, zeker een hevige ervaring als seksuele aantrekking, verliefdheid, lust,… De belevenissen uit onze jeugd gaan we toch op de een of ander manier opslaan en kunnen -ik zeg kunnen- bepalend zijn voor onze partnerkeuze op uiterlijk vlak van een volgende partner. 

Dus als bij jou een van je meest krachtige seksuele ervaringen, een ervaring geweest is met een vrouw met korte blonde haren, dan kan het zijn dat je onbewust seksueel geprikkeld wordt telkens je een vrouw die overeenkomt met dat uiterlijk. 

Heel het onbewuste is geen mysterie op zich, deze associaties die we maken is gewoon de manier waarop onze hersenen werken. Soms kunnen kleine details- een geur, een kleurencombinatie, eten, een liedje- ons weer helemaal in ‘the state off mind’ zetten van jaren voorheen. Liefde, verliefdheid en ook seksuele aantrekking met lust en drift is een erg krachtige emotie. Het is dan ook niet onlogisch dat een associatie naar die periode terug bepaalde -seksuele- gevoelens kan opwekken. Een simple voorbeeld hiervan kan parfum zijn. Bepaalde geuren kunnen je weer helemaal laten verlangend voelen, haast onafhankelijk van wie die parum draagt.

Het verschil tussen jou en anderen is dat men meestal na een eerste hevige en krachtige seksuele ervaring, nog andere ervaringen inbouwen in hun seksuele repertoire. Jij bent een beetje blijven hangen in het telkens terug verlangen en  opnieuw herbeleven. Valt er iets aan te doen? Ja, een eerste stap is te aanvaarden wat er is: je voelt je nu eenmaal aangetrokken tot een bepaald type van vrouw. Daar is niets mis mee, dat hebben heel wat mensen. Maar je daar rigide aan vasthouden, dat moet veranderen. Blijf dus open staan voor nieuwe ervaringen met nieuwe vrouwen, je hebt het geluk dat er kandidaten zijn. Bouw met andere woorden je seksuele repertoire wat uit. Zeg dus niet vooraf nee, maar probeer gewoon eens, en wie weet ontdek je bij die ander vrouw ook wel uiterlijke kenmerken die je leuk vindt. Hierdoor kan je telkens wat flexibeler omgaan met het beeld van je droomvrouw. En geef toe, heel erg is het niet om een seksueel repertoire uit te bouwen….

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *