Liefde gaat door het linkeroor

Volgens onderzoek zou je je versierkunsten verhogen door in het linkeroor van je date te fluisteren. Mannen en vrouwen zijn in staat meer dan 70 procent van emotioneel geladen woordjes als liefde, kus en passie nauwkeurig te identificeren en terug op te roepen als ze die met het linkeroor hebben opgevangen. Met het rechteroor lukt dat maar in 58 procent van de gevallen. De reden daarvoor is dat het linkeroor wordt gecontroleerd door de rechter hersenhelft, de zogenaamde emotionele kant,zodat de reactie van potentiële partners veel groter is.

 

Voor de onderzoeken, die gepubliceerd werden door de Sam Houston State University in de VS, kregen honderd mannen en vrouwen hoofdtelefoons opgezet om naar een aantal emotionele en neutrale woorden te luisteren die apart in beide oren werden ingefluisterd. De woorden werden zonder emotie uitgesproken. Wat later werd de vrijwilligers gevraagd de woorden die ze in elk oor hadden gehoord, neer te schrijven. De resultaten wezen uit dat de nauwkeurigheid voor emotionele woorden 70 procent bedroeg voor het linkeroor, en 58 procent voor het rechteroor.

Dit onderzoek bestudeert de detectie en classificatie van emotionele woorden – boos, droevig, blij – die op een neutrale manier worden uitgesproken. Ze stelden vast dat het linkeroor in het voordeel was, en die bevinding sluit aan met het idee dat de rechter hersenhelft beter tegen die taak opgewassen is..

 

De studie ondersteunt ook sterk de hypothese dat het geheugen groter is voor emotionele woorden die aangereikt worden aan het linkeroor. De bevindingen staven de rol van de rechter hersenhelft bij het opvangen van emotionele informatie.

Ander onderzoek toont aan dat muziek ook effectiever verwerkt wordt door het linkeroor en de rechter hersenhelft, en dat melodieën beter herkend worden door het linkeroor. Volgens een andere studie verwerkt de linker hersenhelft informatie logischer, de rechter hersenhelft dan weer intuïtiever.

“Hallo, het ben ik. Zet je even de telefoon aan je linkeroor?”

This entry was posted in communicatie, telefoneren and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *