Verschillen in een relatie.

Een partnerrelatie bestaat uit 2 mensen. En iedereen is anders. In het begin zijn die verschillen vaak de bron van aantrekkingskracht. Maar later kunnen ze ook aanleiding worden voor conflicten en ruzies. Met sommige verschillen is het moeilijker omgaan dan met andere. Ook is het zo dat de ene persoon verschillen makkelijker accepteert dan de andere.

In de komende stukjes doorloop ik samen met jullie de verschillende verschillen. Er zijn ruwweg genomen, zes soorten van verschillen.

Wat het vaakst voorkomt is een meningsverschil: hij vindt rood mooi, jij blauw en wat nu… Eigenlijk kan je meningsverschillen het best oplossen door  gewoon maar te laten bestaan. Zo bijzonder is het toch niet dat je partner een andere mening heeft of dingen anders beleeft? Ieder mens is tenslotte uniek. Als jet het lastig hebt hiermee, vraag dan je partner eens naar het waarom van zijn mening. worstelt met de acceptatie van dit soort verschillen, kan het helpen om uw partner eens belangstellend vragen te stellen over de reden waarom. Zonder een gedragsverandering van haar kant af te dwingen!

Iets lastiger wordt het wanneer het gaat om de mening die uw partner heeft over jou. Dat ga je meestal als persoonlijke kritiek ervaren, zeker als het volgens jouniet klopt. Toch is het ook in dat geval goed om er gewoon maar naar te luisteren. Daarna kan je je partner ook jouw kant vertellen door uit te leggen waarom je je op deze manier gedraagt. Belangrijk is om daarbij te zien dat er een verschil kan zijn tussen uw bedoelingen en het effect van jouw gedrag op jouw partner.

Bron: Genoeg van geweld

This entry was posted in communicatie, goede relatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *