Een eerste date en geen inspiratie

Wanneer de meeste singles voor de eerste keer op date gaan, reikt hun inspiratie meestal niet verder dan… een etentje. Niets mis mee, natuurlijk. Liefde van de man gaat door de maag. Toch enkele kleine tips om die eerste date net dat tikkeltje anders te maken.

1) Ga op de koffie

Een eerste date moet zeker geen uren duren. Dat is niet nodig. Uiteindelijk wil je de andere gewoon eens zien. Kijken hoe hij/zij er uitziet, zich gedraagt, stapt, ruikt, hoe je date lacht, zijn/haar stem klinkt. Spreek af in een leuke koffietent vlak bij je werk of een theehuis.

2) Kies voor het restaurant met dat tikkeltje anders

Online kan je makkelijk via verschillende websites een restaurantje zoeken. Zoek er eentje met een leuke tuin, een aparte plaats, een kasteeltje, of waarom niet… een heus Magrib interieur waar je aan kleine tafels op de grond eet. Of heb je al eens gedacht aan een boot? Het geluid van het water geeft zowieso een geruststellend gevoel. Tenzij je date waterangst heeft natuurlijk. Wat nog een ander leuk en apart alternatief is, is een picknick. Die kan je zelf samenstellen of je spreekt af met je date om elk wat dingen mee te brengen. Geen tijd voor? Er zijn heel wat hotels en B&B’s in steden en op het platteland die een picknickmand klaarmaken voor je. Daar krijg je zelfs een mapje bij met leuke picknickplaatsen of/en een fiets!

3) Ga iets actiefs doen.

En dan mag je eens helemaal out the box denken. Wat dacht je van een avondje pottenbakken, samen een kookinitiatief sushi maken volgen, een zandkasteel maken op het strand, paintballen, fruit plukken om achteraf een taart van te maken,…

4) want alleen is maar alleen.

Waarom perse die eerste keer alleen met je date afspreken? Je hoeft je date niet dadelijk mee te nemen naar de BBQ van je vrienden. Maar waarom je niet laten vergezellen naar die beurs waar je wel naartoe wou? Of de uitnodiging aanvaarden voor twee voor de receptie van die firma waar je mee samen werkt? Een opening van een galerij waar je een uitnodiging voor hebt gekregen, kan alleen maar leuker worden met twee. Zo kan je ook zien hoe je date zich gedraagt bij andere mensen die niet dadelijk je vrienden zijn. Spreek net er voor op een plaats af die je de gelegenheid geeft om nog een korte tijd samen te zijn. Je kan bijvoorbeeld eerst nog een wandelingetje gaan maken in het park of een aperitiefje drinken in een gezellig cafeetje vlakbij.

5) Naar de film

In principe is naar de film gaan op een eerste date niet zo een goede keuze. Je hebt immers weinig gelegenheid om te praten. Maar waarom je date niet meenemen naar een openluchtcinema of een drive-in movie. Je zorgt voor wat hapjes in de auto en kan toch ongestoord praten!

This entry was posted in afspraakje, Eerste afspraak and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *