Ik vind haar niet aantrekkelijk

Ik ben ongeveer drie weken aan het mailen naar een vrouw. Het is aangenaam en leuk. Ze schrijft best grappige dingen en is erg lief en empathisch. Gisteren heb ik haar foto gekregen en ik vind ze niet aantrekkelijk. Ze is niet lelijk, maar ze is vooral mijn type niet. Hoe moet ik haar dat zeggen? (Kris, 43 jaar)

De vraag is of je het haar wel moet zeggen? Ben je niet zelf net iets te snel beslissingen aan het maken op basis van een gewone foto? Je zegt zelf dat je haar best leuk vindt wanneer je met haar mailt.

Ik kan me voorstellen dat je in die drie weken van -blijkbaar- intensief mailen, een beeld gevormd hebt van haar. Dat je dan een beeld maakt dat erg lijkt op vrouwen waar je normaal gezien op valt, dat is logisch. Dus wanneer je dan haar foto ziet en die twee beelden kloppen niet, kan ik je ontgoocheling begrijpen. Het is net zoals een goed boek lezen en dan naar de film gaan kijken: vaak kloppen de acteurs ook niet met de personages die wij hadden verzonnen in ons hoofd toen we het boek lazen.

Je vergeet alleen een aantal belangrijke elementen. Op een foto kan je iemand zien, maar hoor je niet hoe ze spreekt, kan je haar niet ruiken, kan je niet die kleine lieve tics ontdekken, zie je het kuiltje in haar wang niet als ze lacht, die flits in haar ogen als ze naar je kijkt en kan je de zachtheid van haar handen niet voelen.

Iedereen heeft iets moois in zich en dat kan vanalles zijn. Jezelf toelaten om dat te ontdekken, dat is ook jezelf toelaten om verliefd te worden. Je schrijft ‘ze is mijn type niet’. Het is toch niet omdat iemand je type is, dat die vrouw dan ook leuk, tof, empathisch en grappig is? Het is toch niet omdat een vrouw je type is, dat je daarop verliefd wordt? Wel… dan kan je toch even goed verliefd worden op iemand die niet je type is.

Spreek af, je mag haar. Ga samen iets drinken en zie hoe die eerste ontmoeting je bevalt. Kijk, luister, ruik, voel,… en laat je niet alleen leiden door uiterlijk. We worden uiteindelijk allemaal oud!

 

This entry was posted in afspraakje, Eerste afspraak, lichaam, online daten, single, verliefd and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *