Daten voor Dummies (2)

Nog maar net jezelf inschreven in een onlinedatingwebsite? Misschien kunnen de tips van deze week je al een eind op weg helpen. Vergeet ook niet het avontuur te lezen van twee mensen op she.be. Zij hebben zichzelf voorgenomen om tegen Valentijn iemand te vinden. Hun verhaal lees je op www.she.be/nl/jij. Uiteraard zorgt Parship ervoor dat ze goed gecoacht worden en daarom heb ik minstens een keer per week telefonisch contact met hen  (of meer als ze dat willen). Dan kunnen ze hun vragen, bemerkingen en ergernissen kwijt en kunnen ze rekenen op handige tips om hun datingkansen te verhogen.

Vandaag tip drie en vier:

3) Als je een glimlach verstuurt, zet er dan een persoonlijke boodschap bij.

Best een boodschap die aansluit bij het profiel van de persoon waar je de glimlach naar stuurt. Bijvoorbeeld: je ziet in zijn profiel dat hij graag reist. De boodschap zou dan kunnen zijn/ ‘ ik zie dat je graag reist. dat vind ik zelf ook enorm fijn. Mijn laatste reis ging naar….. Daar heb ik …. ontdekt. In de toekomst wil ik zeker nog naar …. Wat zijn jouw ervaringen? Ik kijk uit naar je antwoord.’

4) Oppassen met ironie.

Britse humor is altijd wel leuk, maar het geschreven woord is niet altijd even duidelijk of niet elke mens is goed om de nuance in geschreven taal aan te voelen. Hetgeen je mist bij online dating is de non-verbale communicatie (en verbale in die zin dat je de manier waarop iemand iets zegt ook niet kan horen) en die is net belangrijk bij ironie.

This entry was posted in communicatie, Ervaringen, nieuwe relatie, online daten, profiel and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *