Slaapposities

Elke vrijdag kan je op deze blog de tip lezen die gegeven wordt in ‘van inkel in de middag’ een programma op Q-music Nederland.

Deze week runnen ze een hele week een hotel, dus moest de tip uiteraard iets te maken hebben met slapen. Daarom wilden ze weten of er een verband is tussen verliefd zijn en de manier waarop je slaapt. En die is er soms! Hoe je slaapt als koppel, kan dikwijls gezien worden als een weerspiegeling van hoe je tegenover elkaar staat: lekker nestelen als lepeltjes of elk aan de uiterste kant van het bed.

Uiteraard zijn er koppels die misschien niet romantisch slapen (snurken, lichamelijk ongemak, …) , maar wel erg verliefd zijn. Ik kan alleen maar zeggen, dat de twee houdingen die ik hier beschrijf, alleen worden aangenomen wanneer je het bed deelt met iemand die je ontzettend graag ziet.

De allerbekendste is de lepeltjeshouding

De lepeltjespositie is de slaappositie die het meest wordt ingenomen tijdens de eerste 3 à 5 jaar huwelijk (of samenwonen). Meestal is het de man die omarmt. Wanneer de vrouw de achterliggende positie inneemt, kan dit erop duiden dat zij de meer gevende partner is of dat de man een speciale zorg nodig heeft.

Half foetaal, geslachtsdelen tegen billen, voorziet de lepeltjeshouding je van een maximum aan fysieke nabijheid, hoewel dit niet vanzelfsprekend erotisch is. Veel koppels vinden de lepeltjeshouding een comfortabele veilige cocon. Tijdens het begin van het huwelijk zullen koppels deze houding aannemen voor het grootste deel van de nacht, elkaar spiegelend. Wanneer de éne persoon draait, volgt de andere, zo dat de lepeltjes houding aan de tegenovergestelde kant wordt verder gezet: op die manier spiegelen ze elkaars houding.

Het is niet om dat je al langer samen bent, dat je deze vorm van nabijheid zal opgeven. Elkaar omhelzen als lepeltjes maakt dikwijls plaats voor meer comfortabeler slaapposities naarmate de relatie rijper wordt. Nochtans is het belangrijk dat je geregeld in de loop van je relatie op deze houding kan terugvallen, omdat het een gevoel van nabijheid creëert.

Sommige koppels komen naar de houding terug gedurende periode van speciaal plezier. En enkele weigeren dit op te geven., sommigen zijn wat overdreven verstrikt met elkaar, en te afhankelijk om apart te slapen. Wat doe je als je echtgenoot de omhelzing wil, en jij dat versmachtend vindt. Zoals andere huwelijksthema’s is jullie slaappositie onderhandelbaar. Je kan bvb starten met de omhelzing, en als je partner slaapt, een meer comfortabeler slaappositie innemen.

De meest intieme is de Honeymoon Face tot Face

Het koppel ligt in een allesomvattende omhelzing terwijl ze elkaar aankijken. Deze omhelzing is de Rolls Royce van de intimiteit. Deze slaaphouding is minder gebruikelijk dan de vorige omdat ze niet de ganse nacht vol te houden is. Ze biedt wel heel wat passionele mogelijkheden. En komt vooral voor bij het begin van de romance. De periode waarin je je zo voelt aangesproken dat je wenst om te versmelten. Deze houding komt ook wel voor vlak na de liefdesdaad.

This entry was posted in lichaam, verliefd and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *