Mijn relatie blijft nooit duren

Probleem: mijn relatie blijft nooit lang duren.

Misschien ken je het probleem wel: die eerste ontmoetingen lopen altijd wel goed, maar meestal na een keer of twee, haakt de andere partij af. Ligt het dan aan jou? Aan jullie beiden?

Grote valkuil: het te goed willen doen.
Nee, een relatie loopt niet steeds van een leien dakje. En de overgang maken van het eerste prille contact naar een iets of wat stabiele relatie, daar moet je soms moeite voor doen. Zeker mensen die al eerder langere relaties hebben gehad, maken vaak dezelfde fouten. Misschien wel de meest verdoken valkuil is het té goed willen doen.

Geef je eigen leven niet zomaar op.

Over het algemeen kan ons geluk niet op bij de start van een nieuwe relatie, dan wordt de relatie in de meeste gevallen gekoesterd. Om dat prille stukje geluk te houden, gaan mensen zich in allerlei bochten wringen om het de andere zo goed mogelijk naar zijn of haar zin te maken. Een gevolg hiervan is vaak dat de partner zich na enige tijd niet meer zo aangetrokken voelt als in het begin. Het klinkt misschien hard, maar als een nog prille relatie steeds verbroken wordt, heb je dat misschien toch veelal aan jezelf te danken. Nog te vaak willen mensen alle aandacht op hun nieuwe partner richten uit schrik om die kwijt te raken. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Maar je eigen leven opgeven voor een relatie zorgt er net voor dat je zelf je relatie kapot maakt. Ik denk dat dit bij jou het geval is: je doet te veel je best om je partner te behagen.

Verliefd = verloren?
Het eerste half jaar van een nieuwe relatie is het spannendst. Je bent verliefd, maar je begint ook kennis te maken met elkaars minder leuke kanten. Het eerste half jaar van een nieuwe relatie is ook de periode waarin de verliefdheid ook zomaar over kan zijn. Wat daarvoor een verklaring kan zijn volgens sommige psychologen? Zij beweren dat wanneer je teveel jezelf opgeeft en de ander steeds zijn zin geeft, je ervoor zorgt dat je jezelf als individu niet laat zien. De andere zal zich niet meer tot je aangetrokken voelen, net omdat je niet aan de andere laat zien wie je bent. De meeste partners voelen zich nu eenmaal meer aangetrokken tot iemand die een sterke eigen wil hebben. Af en toe eens nee zeggen, zeggen wat je niet leuk vindt en duidelijk maken dat je een eigen mening hebt – ookal verschilt die van je partner-, zijn volgens deze psychologen belangrijke onderdelen in het begin van een relatie die ervoor kunnen zorgen dat je relatie uitgroeit tot en vaste relatie.

Even uit het oog, meer in het hart!
Daarom is het ook belangrijk dat je naast het delen van je leven met je nieuwe partner ook een eigen leven blijft behouden. Een leven met je eigen vrienden en je eigen bezigheden.

Geef je partner eens de kans je een poosje te missen.

Laat eens even niets van je zien of horen. Denk er maar eens over na. Wanneer voel jij je het meest verliefd? Precies, op de momenten dat je haar niet ziet en niet precies weet wanneer je haar weer zult zien. Zeker in het prille begin van een nieuwe relatie is het zeer belangrijk elkaar niet te overstelpen met aandacht. Dit geldt zeker ook voor het sturen van SMS-jes of even kort bellen. Van tijd tot tijd even een complete “radiostilte” zal je relatie alleen maar ten goede komen

This entry was posted in valkuil relatie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.