Handboek Dating

Een boek om mee aan de slag te gaan

De man of de vrouw van je leven valt helaas niet zomaar uit de lucht. Je moet op zoek gaan of op zijn minst aangeven dat je zoekende bent. Maar vaak heb je geen idee hoe je het moet aanpakken of wat de datingregels zijn. En tot overmaat van ramp weet je niet altijd meteen welke eigenschappen nu echt van belang zijn bij je datingpartner.

Al heel wat boeken zijn verschenen rond daten. Onlangs krteeg ik het ‘Handboek dating, De ultieme gids om de man van je dromen aan de haak te slaan (…en de foute types te herkennen)‘ in mijn handen. Het boek bevat een heleboel tips om de kneepjes van het daten onder de knie te krijgen en de man van je dromen te vinden. Tips die ik zelf soms ook geef als Singlecoach.

Waardevolle tips uit het boek

En die tips zijn soms erg concreet: welke de meest geschikte outfit is en welke gespreksonderwerpen je kan aankaarten. Verder was het een verademing om te lezen dat dit boek brandhout maakt van de meest gangbare liefdesmythes: samen is altijd beter dan alleen, tegengestelden trekken elkaar aan…

Regel: soms pas je gewoon niet samen

Iets wat ik als therapeut een belangrijke regel vind, wordt ook in dit boek beschreven:  tijdig inzien dat je niet bij elkaar past. Ik merk dat heel wat mannen en vrouwen nog te beleefd zijn. Na een date zijn ze aardig en nemen ze vriendelijk afscheid van mekaar, maar houden zich niet aan de belofte om te bellen. Terwijl het eigenlijk vrij duidelijk moet zijn dat  zitten wachten op een telefoontje niet werkt. Je kan eigenlijk vrij snel uit een aantal reacties afleiden dat het uiteindelijk tussen jullie toch niets zal worden.

Hier vijf snel te herkennen signalen waarom jij het niet bent voor hem:

1. Hij contacteert je niet, ondanks de belofte het wel te doen. Er zijn tientallen manier waarop hij je op elk moment van de dag kan bereiken: e-mail, gsm, sms, blackberry, … Als je niets van hem hoort, wil dat niet zeggen dat hij geen tijd heeft, maar wel dat hij er geen tijd voor wil maken of gewoon niet met je bezig is.

2. Hij stelt zelf niets voor. Als hij niet met plannen komt om samen op een avond iets te doen, betekent dit dat hij voor zichzelf iets beters of leukers voorzien heeft. Jij bent niet meer dan een tweede keuze voor momenten dat zijn oorspronkelijk plan toch niet zou doorgaan.

3. Hij praat steeds over zijn ex. Als hij het steeds over zijn vorige vriendin heeft, geeft hij aan dat hij nog te veel met haar in zijn hoofd zit. Je bent niet meer dan een tijdelijke vervanger.

4. Hij zet zijn gsm niet uit wanneer je samen bent maar wel als hij niet bij jou is. Als iedereen hem op elk moment zo maar mag storen terwijl jullie samen zijn maar jij kunt hem nooit bereiken, dan moet je je vragen beginnen stellen. Hoe belangrijk ben jij voor hem?

5. Hij doet niet eens een poging om je gelukkig te maken. Hij geeft geen complimenten over hoe je er uit ziet, hij neemt niet echt de moeite om zichzelf voor jou op te maken of samen iets leuks te gaan doen. Hij is zelfs wat gierig als je op restaurant gaat en iets delen met jou lijkt hem niet te lukken. Tenslotte merk je dat hij weinig geduld met je heeft. Deze man zit waarschijnlijk te wachten tot jij het uitmaakt zodat hij het zelf niet hoeft te doen.

This entry was posted in geen match, verliefd and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Handboek Dating

  1. Goegebeur Antoon says:

    Hallo, opmerkelijk dat ik nergens een link vind i.v.m. de voorbereiding voor een betere attente houding, van elke personaliteit , tegenover de persoon die je ontmoet. Anders verklaart: “Hoe maakt men van je grootste vijand je beste vriend”. Eénmaal je dit beheerst kan je iedereen ontmoeten. Zonder de aandacht naar je toe te trekken blijk je een charisma te beschikken die toch als een magneet werkt. Met dat beetje intellegentie in je, zonder veel woorden te gebruiken,benadert je dat doel en wordt je inschikkelijk voor die andere en geen ego-verlies! Daarom verwijs ik naar de opleiding voor verkopers. Ideaal om dat doel te bereiken. Ieder jaar organiseert men een consessie voor top-verkopers in de beroemde Carnegie-Hall in New-york (USA). De beroemde Carnegie schreef een boek o.a. over : Hoe je je vijand tot allerbeste vriend maakt. Een trukjesdoos weliswaar. Deze somt vaste regels op die je opvolgt zonder oneerlijk over te komen. Met succes zal blijken. Het helpt je in ontmoetingen. Daarom denk ik dat Carnegie’s boek ideaal zou zijn bij een date,en niet alleen voor verkopers. Parallelle tactieken die nuttig zijn, om te beginnen bij onszelf , dan weet je waar op te letten. Het kan de wereld veranderen. Dwaze vergelijking maar het is waar. Met grote waardering voor Uw site,hoogachtend,antoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *