Smoorverliefd via het internet

In de nieuwste Vlaamse topfilm ‘Smoorverliefd’ is het al duidelijk: verliefd zijn hoort bij het leven. Terwijl veel koppels geloven dat verliefdheid enkel ontstaat na ‘levendig’ contact, kan dat  tegenwoordig even goed via het scherm. In een online dating tijdperk kan je door regelmatig over en weer te mailen, heus wel een beeld te vormen van je partner. Zo krijg je evengoed het gevoel dat je hem of haar echt kent en voel je een klik.

Hier al enkele van mijn tips:

-Zoek een datingsite die bij jij past. Elke site staat voor andere waarden. Bekijk ze goed voor je je inschrijft. Zie je bijvoorbeeld overal foto’s en pikant getinte omschrijvingen, vraag je dan af of dit wel een site voor jou is.

-Op het moment dat je je inschrijft, moet je een profiel invullen. Neem hiervoor je tijd en doe dit niet snel tijdens je middagpauze op het werk. Vul je profiel ook volledig in en maak het wat origineel. Iedereen houdt van muziek of van uit eten gaan. Probeer te vertellen wat jou uniek maakt.

-Kies een goede, niet te moeilijke profielnaam. Probeer vooral niet grappig te zijn want een profielnaam als “Snelle Eddy” lijkt misschien wel leuk, maar geeft niet aan dat je op zoek bent naar een serieuze partner.

Ontmoeting
Als het online klikt, dan volgt een eerste afspraakje. Al is er een zekere vertrouwdheid, elkaar in levende lijve ontmoeten is toch nog iets anders. Vergeet niet dat bij een eerste ontmoeting lichaamstaal en het echte gesprek een belangrijke bijkomende rol spelen. Iemand kan een vlotte schrijver zijn, maar tijdens het praten kan het best een verlegen of stille persoon zijn. En de lichaamshouding is het eerste wat we zien als iemand binnenkomt. Een in elkaar gezakte houding is niet iets wat een ander aantrekt.

Afknapper
Hoewel alles perfect kan lijken tijdens het mailen of bellen, kan de eerste ontmoeting ook een afknapper zijn en kunnen je vlinders heel snel verdwijnen. De persoon die je voor je hebt, past misschien niet bij het beeld dat je van hem/haar hebt gevormd. De X-factor ontbreekt en je voelt geen chemie. De oorzaak ligt vaak in de te hoge verwachtingen die we gecreëerd hebben.

Zeg duidelijk en eerlijk dat je niet denkt dat het iets kan worden. Geef wel een goede reden. Hou vooral niemand aan het lijntje. Negeren werkt niet. De andere persoon kan dit als vernederend en kleinerend opvatten. Doe ook geen loze beloftes. Zeg niet dat je gaat bellen als je dit niet van plan bent.

Hoe voorkom je nieuwe tegenvallers?
• Wees realistisch in je verwachtingen. Niemand is perfect en hou er rekening mee dat het beeld dat jij van de andere persoon gevormd hebt, niet 100% zal kloppen met de realiteit.

• Blijf jezelf. Probeer je niet te gedragen alsof je een sollicitatiegesprek aflegt waarbij je jezelf van je beste kant moet laten zien. Je bent wie je bent en daar gaat het om.

• Spreek voor de eerste keer liever af voor een korte ontmoeting, bv. een drankje of een lunch. Als je er een goed gevoel bij hebt, dan is een nieuwe afspraak snel geregeld. Een eerste ontmoeting die lang duurt en niet prettig verloopt, is een vervelende ervaring voor beide personen.

• Een verzorgd uiterlijk is belangrijk. Uit een onderzoek van de relatiesite PARSHIP blijkt dat de grootste afknappers een slechte adem, onverzorgde tanden en overgewicht zijn.

This entry was posted in verliefd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *