Zoenen!

Weet je…

Waarom wij tijdens het zoenen vaak onze ogen gesloten houden?

Door de opwinding worden onze pupillen wijder. We sluiten onze ogen om ze te beschermen tegen het licht. Vertrouw dus nooit een man die tijdens het zoenen zijn ogen open houdt! Hij is niet opgewonden!

Dat onze lippen tijdens het zoenen voller en roder worden?

 Dat is ook de reden waarom wij vrouwen lippenstift gebruiken. Volle, rode lippen zijn sensueel. Dus zoen er maar op los, dan heb je je lippenstift niet meer nodig.

Dat zoenen helpt tegen stress?

Het kalmeert je gedachten en brengt je tot rust. Oh… en mocht dat bij jou niet het geval zijn, dan kus je misschien de verkeerde!

Dat je van zoenen afvalt?

 Een echte, gepassioneerde en vurige kus kan heel wat vet verbranden, want al zoenende gaat je hartslag omhoog en kan je metabolisme (vetverbranding) zelfs verdubbelen. een actieve zoen(st)er kan in 15 minuten circa 30 calorieën verbranden! (en dan hebben we het nog niet eens over de calorieën die je verbrandt als je de liefde bedrijft – daar kan bijna sport tegenop!).

Dat zoenen je weerstand kan verhogen?

Terwijl je zoent (we hebben het natuurlijk over french kissing) wissel je speeksel met je partner uit.

Speeksel bevat bacteriën die je weerstand kunnen verhogen en zelfs je gebit kunnen beschermen tegen gaatjes (dit neemt niet weg dat je partner het op prijs zal stellen als je voor het zoenen je tanden poetst!)

Bron: adversus.nl

This entry was posted in verliefd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *